×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Oruc Reis: Θα γυρίσει στην Ανατολική Μεσόγειο λένε οι Τούρκοι


    Διονύσης Αντωνέλλος

Oruc Reis: Θα γυρίσει στην Ανατολική Μεσόγειο λένε οι Τούρκοι. Oruc Reis: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο είναι πιθανό να επιστρέψει...


Oruc Reis: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Μιλώντας στο Reuters οι Τούρκοι τόνισαν ότι οι εργασίες για το τουρκικό ερευνητικό θα χρειαστούν περίπου μία εβδομάδα, όμως μπορεί να παραμείνει ελλιμενισμένο για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να μειωθεί η ένταση και να δοθεί χώρος στην διπλωματία».

Nωρίτερα πάντως είχαμε προκλητικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου.

Συγκεκριμένα, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, έβαλε στο «στόχαστρο» ο απόστρατος ναύαρχος, και τέως υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Τσιχάτ Γιαϊτζί, με τα τουρκικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «εντυπωσιακές δηλώσεις».

Μιλώντας στην εκπομπή «Take Tek» στο Haberturk, ο Γιαϊτζί -που θεωρείται «αρχιτέκτονας» της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με τη Λιβύη- τόνισε προκλητικά πως «στα νότια της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου που μπορούν να καλύψουν για 572 έτη τις ανάγκες της Τουρκίας».

Πρόκειται για θαλάσσιες περιοχές που καλύπτει το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μόλις δίπλα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο πάλαι ποτέ σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τη Λιβύη, λέγοντας πως εάν προχωρήσει μελλοντικά σε νέα ρύθμιση με την Ελλάδα, τότε θα βγει χαμένη, επισημαίνοντας τη σημασία των κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Απίθανες προσφορές από τη Huawei

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα