Παρασημοφόρηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου με το Μετάλλιο της Λεγεώνας

Σε πρώτο φόντο η πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων.

Παρασημοφόρηση του Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Μια από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να πάρει ένας αξιωματικός αποδόθηκε στον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, από τους Γάλλους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβγη στη Γαλλία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Γάλλου Αρχηγού Άμυνας General Thierry Burkhard.

Η επίσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, λαμβάνει χώρα μετά την πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία και στο πλαίσιο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την «εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια», προκειμένου να ακολουθήσει η εξειδίκευσή της σε ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκειά τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και στην πρόσκτηση Γαλλικών οπλικών συστημάτων.

Επίσης οι δύο αρχηγοί συζήτησαν θέματα που άπτονται της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και των επιπτώσεων τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν Ελλάδα και η Γαλλία ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης.