ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Πυρ και μανία» οι Τούρκοι με τη φράση: «Η Τουρκία να κάνει πίσω, η Ελλάδα να είναι ανυποχώρητη»

Ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Λάβδας και ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης μίλησαν για το πώς διαμορφώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Πυρ και μανία» οι Τούρκοι με τη φράση: «Η Τουρκία να κάνει πίσω, η Ελλάδα να είναι ανυποχώρητη»

Την ώρα που οι Τούρκοι το «φυσάνε και δεν κρυώνει» για τα F-16 και τα F-35, ο διεθνολόγος Κώστας Λάβδας μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, έκανε μια δήλωση που σίγουρα δεν περάσει απαρατήρητη στην Τουρκία όπου στρατιωτικοί και γεωπολιτικοί αναλυτικές δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω από όσα σχολιάζονται στην Ελλάδα.

«Πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι – Η Τουρκία πρέπει να κάνει πίσω σε κάποια θέματα», τόνισε ο κ Λάβδας και εξήγησε πως οι Τούρκοι το έχουν παρακάνει σε αρκετά ζητήματα, αξιώνοντας πράματα που δεν δικαιούνται και που δεν προβλέπονται καν από το Διεθνές Δίκαιο.

«Η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει θεμελιώδεις κατακτήσεις στο Αιγαίο για να κατακερματίσει την ενιαία δομή του. Κάθε σχέση μαζί της είναι δύσκολη, χωρίς αποκατάσταση ισορροπίας ισχύος στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Κωσταντίνος Λάβδας.

Από την πλευρά του Ο Στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος που επίσης βρέθηκε στο πάνελ, εξήγησε ότι η χώρα μας είναι σαφώς πιο μπροστά από την Τουρκία σε θέματα εξοπλισμών, αλλά και γιατί είναι σημαντικό η Ελλάδα να εξοπλίζεται, προωθώντας παράλληλα ισχυρές συμμαχίες με διάφορες χώρες, όπως με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Αίγυπτο.

Επιπλέον εξήγησε με νόημα γιατί θα πρέπει«…περισσότερο να μας ανησυχεί τι γίνεται εδώ παρά στην Τουρκία ενώ επιτέλους θα πρέπει επιτέλους αυτή η ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει μια κοινή εξωτερική πολιτική. Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει Casus Bedli », ενώ αναφερόμενος στους Τούρκους που… πανηγυρίζουν για τουρκικό μαχητικό KAAN, «Στα υψηλής τεχνολογίας (σ.σ. εννοεί όπλα) θα πρέπει να είσαι λίγο μαζεμένος και να κρατάς λίγο χαμηλότερα».

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο για τις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.