ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας

Οι Τούρκοι γνωρίζουν την στροφή που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει η Ελλάδα, με τη βοήθεια Ισραηλινών και Γάλλων στα λεγόμενα «περιπλανόμενα πυρομαχικά».
Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας

Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar και τα AKINCI από τους Τούρκους που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τις δυνατότητες που αναπτύσσει η Ελλάδα.

Οι τουρκικές BAYKAR και Roketsan συνεχίζουν να εργάζονται για την παροχή ικανότητας εμπλοκής αέρος-αέρος σε τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UCAV), τονίζει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Ένας ειδικός εκτοξευτής (το τμήμα που επιτρέπει την εκτόξευση του πυραύλου από το αεροσκάφος) σχεδιάζεται για το «SUNGUR Air-to-Air Missile» ενώ η Roketsan κάνει διάφορες τροποποιήσεις για το SUNGUR, σημειώνεται.

Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας

Η Τουρκία στοχεύει να προσθέσει στο απόθεμά της τα πρώτα UCAV στον κόσμο που χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-αέρος στο πεδίο της μάχης.

Οι Τούρκοι παρακολουθούν τα UAV καμικάζι και τους πυραύλους κρουζ που χρησιμοποιούνται ενεργά στις πρόσφατες μάχες.

«Οι επιθέσεις με UAV καμικάζι, το κόστος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 χιλιάδων δολαρίων, φέρνουν τα συστήματα αεράμυνας σε δύσκολη θέση λόγω του μικρού μεγέθους και του μεγάλου αριθμού UAV. Από την άλλη, οι πύραυλοι αεράμυνας που εκτοξεύονται εναντίον UAV αξίας 30-50 χιλιάδων δολαρίων έχουν τιμή μονάδας από 1 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Εκτιμάται ότι μη επανδρωμένες πλατφόρμες όπως το AKINCI και το Bayraktar TB2, εξοπλισμένες με ραντάρ AESA , μπορούν να εκτελέσουν πολύ πιο αποτελεσματική και φθηνότερη εμπλοκή εναντίον εναέριων στόχων όπως UAV καμικάζι, πύραυλοι κρουζ και ελικόπτερα με το SUNGUR Air-to-Air Missile», αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι γνωρίζουν την στροφή που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει η Ελλάδα, με τη βοήθεια Ισραηλινών και Γάλλων στα λεγόμενα «περιπλανόμενα πυρομαχικά» και ετοιμάζονται και γι αυτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα για την άμυνα στο geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Ινδία ακυρώνει συμφωνία για πολεμικά πλοία από την Τουρκία ύψους 2,3 δισ. δολαρίων

Ελληνικά νησιά: «Βουλιάζουν» από Τούρκους τουρίστες – Τα 5 νησιά που έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πύραυλοι αέρος-αέρος για τουρκικά Bayraktar – Τι θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και ο ρόλος της Ελλάδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.