ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία θέλει Eurofighter

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία δοκιμάζει την προσέγγιση της ΕΕ ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδιαφέρον της για την αγορά Eurofighter.
Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία θέλει Eurofighter

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία δοκιμάζει την προσέγγιση της ΕΕ ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδιαφέρον της για την αγορά του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon (4ης γενιάς +), γράφει το pentapostagma.gr.

Προς επιβεβαίωση των όσων έγραφε το Sportime από το Νοέμβριο, προς τα Eurofighter φαίνεται πως στρέφεται η Άγκυρα, με τις πλάτες της Γερμανίας αφού βλέπει τον στόλο των μαχητικών της αεροσκαφών να σαπίζει.

Το 70% των F-16 της Τουρκίας είναι στα όριά του. Έτσι, μετά το στοπ των ΗΠΑ στην αγορά F-35 η Τουρκία σκέφτεται να αρχίσει να εκσυγχρονίζει τα υπάρχοντα μαχητικά της, ώστε να τους προσθέσει 4.000 επιπλέον ώρες πτήσεις. Ήδη τα περισσότερα εξ αυτών έχουν φτάσει τις 8.000 ώρες πτήσεις.

Η αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale από την χώρα μας , δημιουργεί αεροπορική ανισορροπία στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας, την οποία η Τουρκία με τυχόν αγορά του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon (4ης γενιάς +) θα εξισορροπήσει.

Οι Γερμανοτουρκικές σχέσεις ανέκαθεν ήταν πολύ καλές, ενώ πρόσφατα η Γερμανική εταιρεία Siemens μαζί με τουρκική εταιρεία ενέργειας ανέλαβαν την κατασκευή 2 σταθμών παραγωγής ενέργειας στη Λιβύη.

Η Τουρκία κάνει σκέψεις να στραφεί στα ευρωπαϊκά Eurofighter, αφού με τις πλάτες της Γερμανίας η Άγκυρα επιδιώκει να ξεπεράσει το άτυπο εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι μάλιστα σκέφτονται να αναγάγουν τα Eurofighter στα βασικά τους μαχητικά αεροσκάφη, αφού ο εκσυγχρονισμός των F-16 κρίνεται κοστοβόρος.

Οι σκέψεις της Άγκυρας για την αγορά Su 35 και S-57 για την ώρα εγκαταλείπεται, αφού το κόστος για να συνδεθούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη με τα συστήματα ραντάρ της Τουρκίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) είναι δυσβάσταχτο.

Θα ξελασπώσει για μία ακόμα φορά η Γερμανία την Τουρκία;

Διαβάστε επίσης:

Στο Αιγαίο σε λίγες μέρες F-16, F-15 και F-35 – Αμηχανία στην Άγκυρα

Ελληνοτουρκικά: Στην Ελλάδα 18 έως 24 F-35 λέει η Lockheed Martin

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: Η Τουρκία θέλει Eurofighter», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.