ΤΩΡΑ 01:04 • Samsung Galaxy Watch και Watch Active αποκτήστε το με τις νέες λειτουργίες Watch3 από το Tizen 5.5 01:02 • Πρωτοσέλιδα για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 00:50 • MasterChef: Παίκτης πανηγύρισε την παραμονή σαν άλλος… Τάκης Τσουκαλάς! (vid) 00:35 • Χετάφε – Βαλένθια 3-0: Ξέσπασμα και βαθμολογική ανάσα (vid) 00:32 • House of Fame: Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση 00:25 • Ερντογάν: Απίστευτο! Δείτε την συνοδεία του για να πάει σε ένα τζαμί Sportime Latest News

Πολεμικό Ναυτικό: Αυτή είναι η πρόταση της Naval Group για τις Belharra


Λευτέρης Παυλίδης

Πολεμικό Ναυτικό: Αυτή είναι η πρόταση της Naval Group για τις Belharra


Μετά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας σειρά παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό που στη διάρκεια της πρόσφατης πολύμηνης κρίσης με την Άγκυρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλήθηκε να σηκώσει τεράστιο βάρος.

Πολεμικό Ναυτικό: Υπολογίζεται, ότι το συνολικό κόστος για την προμήθεια νέων φρεγατών, την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και την ένταξη πλοίου ενδιάμεσης λύσης στο στόλο, θα ανέλθει στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Εφόσον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με κάποιον ή κάποιους από τους εμπλεκόμενους (ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία ή Ηνωμένο Βασίλειο) εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, τότε θα δοθούν κάποιες προκαταβολές.

Πάντως δεν αναμένεται η παράδοση πλοίον πριν το 2024. Η Γαλλίδα Υπ. Άμυνας που έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές για τα γαλλικά «Rafale» φέρνει μαζί της και νέα για τη γαλλική πρόταση για τη νέα φρεγάτα του στόλου.

Η Αθήνα άλλωστε αναμένει από το Παρίσι πρόταση για τις φρεγάτες του Στόλου και συγκεκριμένα τί έχει να προτείνει η Γαλλική πλευρά ως ενδιάμεση λύση προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για τις φρεγάτες Belharra.

Με το Πολεμικό Ναυτικό να πιέζει όλο και περισσότερο για παραχώρηση Fremm και τη Γαλλία να έχει έως τώρα προτείνει την παραχώρηση αναβαθμισμένων φρεγατών LaFayette, σύμφωνα με το Newpost & τον Κώστα Σαρικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Naval Group για τέσσερις καινούργιες φρεγάτες Belhara έναντι 3,5 δις χωρίς τον οπλισμό αποτιμάται ως ιδιαίτερα δελεαστική από τους Έλληνες επιτελείς. Και εάν η ενδιάμεση λύση ικανοποιήσει την Αθήνα και το Πολεμικό Ναυτικό η Γαλλική πρόταση έχει πολλές ελπίδες να προχωρήσει.

Με συνολικό κόστος να αγγίζει τα 5 δις όπως αναφέρουν ανώτατες πηγές οι Γάλλοι μπορούν να κάνουν τελικά την υπέρβαση και να παραχωρήσουν στο ΠΝ ως ενδιάμεση λύση έστω μία φρεγάτα Fremm μαζί με μία ή δύο αναβαθμισμένες La Fayette αν και έως τώρα το Παρίσι δηλώνει ότι οι Fremm είναι πολύτιμες για τις ανάγκες του Γαλλικού ναυτικού.

Πηγή: Pentapostagma.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F-16 Viper: Η ανακοίνωση της ΕΑΒ για το αναβαθμισμένο «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας!

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι δίνουν μία Fremm και δύο La Fayette για να πάρουν την δουλειά

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras