ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση

Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση αφού δεν είναι λίγες οι φωνές που καλοβλέπουν τις Sa’ar.
Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση

Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση αφού δεν είναι λίγες οι φωνές που καλοβλέπουν τις ισραηλινές Sa’ar.

Τα συγκεκριμένα ισραηλινά πολεμικά πλοία, είναι φορτωμένα «σαν αστακοί» και αν και μικρότερα σε μέγεθος κάνουν και για άμυνα περιοχής, με τους Ισραηλινούς να τους «περνούν» ακόμα και το Iron Dome.

Μην ξεχνάμε και το πρόγραμμα «Θεμιστοκλής» που αφορά στην κατασκευή, σε ελληνικά ναυπηγεία, αριθμού κορβετών τύπου Sa’ar.

Η άμυνα περιοχής είναι μία βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα 40 χρόνια, αφού οι συνθήκες έχουν αλλάξει, με την Ελλάδα να έχει πλέον λόγο και παρουσία και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Nα πούμε πως τα βλήματα Barak 8 των κορβετών τύπου Sa’ar κατά αεροσκαφών, ελικοπτέρων και drones, έχουν εμβέλεια άνω των 100 χλμ, άρα κάνουν για άμυνα περιοχής.

Επίσης οι κορβέτες έχουν την δυνατότητα να φέρουν και ελικόπτερο (σ.σ. σε αντίθεση με τις πυραυλακάτους) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η περιοχή ελέγχου τους.

Η Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση και στον τομέα των κορβετών (σ.σ. ανεξάρτητα από τις τέσσερις νέες φρεγάτες που θα πάρουμε ή από τις ΗΠΑ ή από την Γαλλία ή από την Ολλανδία ή και ως έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τη Μεγάλη Βρετανία ή τη Γερμανία).

Μήπως η Ελλάδα ετοιμάζει τη μεγάλη έκπληξη με το Ισραήλ;

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράν, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, μέσα από τον λογαριασμό της πρεσβείας στην Ελλάδα, πως «έρχονται νέες συμφωνίες σε άμυνα και επενδύσεις».

Ο ισραηλινός τύπος αναφέρει τα περί ενδιαφέροντος της Ελλάδος για τον τύπο Κορβετών Sa’ar 6, παρόμοιες με αυτές του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, οι οποίες κατασκευάστηκαν στο γερμανικό ναυπηγείο του Κιέλου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αυτές οι Κορβέτες κατασκευάστηκαν ειδικά για να υπερασπιστούν τους χώρους εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι εξοπλισμένες με τρομερά ισραηλινά οπλικά συστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πολυ καλή η νέα πρόταση των Ολλανδών

Ελληνικά υποβρύχια: Έβγαλαν το καμάρι τους δίπλα στο Τσεσμέ οι Τούρκοι για να τα βρουν

Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.