Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Πολεμικό Ναυτικό: Μπήκαν οι πύραυλοι στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης»(pics)

Συντάκτης Χρήστος Μαγγίνας Χρήστος Μαγγίνας
Πολεμικό Ναυτικό: Μπήκαν οι πύραυλοι στην πυραυλάκατο «Καραθανάσης»(pics)

Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πυραυλάκατο «Καραθανάσης» που φόρεσε τους νέους της πυραύλους.

Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πυραυλάκατο «Καραθανάσης» που φόρεσε τους νέους της πυραύλους.

Πολεμικό Ναυτικό: Mε τα Ελληνοτουρκικά θέματα να περνούν από  «μπόρες» ένα ευχάριστο νέο έρχεται καθώς όλα κυλούν ομάλα για την παράδοση  των νέων πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ 6 και 7, «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ», τύπου Super Vita.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται οι εργασίες των τελευταίων ημερών, με την τοποθέτηση του πυραυλικού συστήματος εκτόξευσης EXOCET. Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες, δεν σταμάτησαν ούτε την Τρίτη, που η Αττική «πνιγόταν» από τα χιόνια. Αντίθετα συνέχιζαν να εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει ούτε μία ώρα καθυστέρηση στο νέο χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί τους τελευταίους μήνες, μετά την μετάβαση των μετοχών στην αμερικανική ΟΝΕΧ.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των EXOCET και χθες, Τετάρτη, η ΤΠΚ (Ρ-78) «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» ανοίχτηκε για τις πρώτες δοκιμές του πυραυλικού συστήματος.

Εν μέσω εξελίξεων του μεγάλου προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού για την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ και την ναυπήγηση 4ων νέων φρεγατών, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας στέλνουν με τις δύο ΤΠΚ το δικό τους μήνυμα ότι έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες να χτίσουν όλα τα πλοία του Στόλου στην Ελλάδα, με ταχείς παραδώσεις κι υψηλό επίπεδο ποιότητας εργασιών, ειδικά τώρα που έχουν απαλλαγεί από όλες εκείνες τις καταστάσεις του παρελθόντος και το κλίμα αβεβαιότητας που ζούσαν.

Πηγή: enikos.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την Πυραυλάκατο «Καραθανάσης»

Πρόκειται για την 6η Πυραυλάκατο Super Vita, κλάσης Ρουσσέν, που παραδίδεται από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παρά το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τον χρόνιο εμπαιγμό με τα δεδουλευμένα τους, έβαλαν το πατριωτικό καθήκον πάνω από τις προσωπικές τους ανάγκες.
Πρόκειται για μία πολύτιμη προσθήκη στον Στόλο, που έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Πολεμικό Ναυτικό να αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες.Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Δημοφιλη Αρθρα