Πολεμικό Ναυτικό: Στη Μαύρη θάλασσα πλοίο για την άσκηση «POSEIDON 21»


Μάριος Σταμπουλής

Πολεμικό Ναυτικό: Στη Μαύρη θάλασσα πλοίο για την άσκηση «POSEIDON 21»


Πολεμικό Ναυτικό: Στη Μαύρη θάλασσα βρίσκεται πλοίο του πολεμικού Ναυτικού για την άσκηση «POSEIDON 21».

To ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό απλώνεται και σε άλλες θάλασσες και αυτή τη φορά βρίσκεται στη Μαύρη θάλασσα με αφορμή την άσκηση «POSEIDON 21».

Η εξωστρέφεια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζεται με το Πολεμικό Ναυτικό να είναι μπροστάρης στις αποστολές μονάδων στο εξωτερικό, όντας απλωμένο σε 5 θάλασσες.

Έτσι, μετά τον Περσικό Κόλπο, την Αδριατική, το Αιγαίο και την Μεσόγειο (σ.σ. σε 4 διαφορετικά σημεία) το Πολεμικό Ναυτικό υψώνει ψηλά την γαλανόλευκη και στην Μαύρη Θάλασσα.

Κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ, από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 05 Μαρτίου, το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «POSEIDON 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας καθώς και μονάδες της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two – SNMCMG2).

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις Αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και Έρευνας – Διάσωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο».

Πηγή: enikos.gr

Προκλητική δήλωση από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ο Στόλτενμπεργκ εξίσωσε την Ελλάδα με την Τουρκία στο ζήτημα των προκλήσεων! Ότι οι Τουρκοί έδρασαν όπως έδρασαν όπως στα Ίμια ή πρόσφατα με το Oruc Reis γιατί και εμείς έχουμε στρατικοποιήσει και κλιμακώσει.

Απίστευτες δηλώσεις καθώς βάζει στο κάδρο την Ελλάδα γιατί διεκδικεί τα εθνικά της δικαιώματα! Άραγε θα τον βάλει κάποιος στην θέση του. Ας είναι όσο θέλει τουρκόφιλος(το έχει αποδείξει) αλλά όχι όσο έχει θεσμική θέση.

«Υπάρχουν προφανείς διαφορές, αλλά νομίζω πως το σημαντικό για εμένα είναι να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το ΝΑΤΟ, ως πλατφόρμα για να περιορίσουμε τις διαφορές, να μειώσουμε την ένταση, να προλάβουμε μια κλιμάκωση», τόνισε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

Επίσημο: Αυξήθηκε η στρατιωτική θητεία – Σε ποιες μονάδες μένει το 9μηνο

Ελληνοτουρκικά: Το υποβρύχιο Παπανικολής σε ρόλο Εχθρικής Απεικόνισης! (pics)

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras