Προκλητικός Ακάρ: Σπατάλη χρημάτων του ελληνικού λαού να αγοράζεις 3-5 μαχητικά ή πολεμικά πλοία


Κώστας Παπαδόπουλος

Προκλητικός Ακάρ: Σπατάλη χρημάτων του ελληνικού λαού να αγοράζεις 3-5 μαχητικά ή πολεμικά πλοία


Απίστευτη πρόκληση από τον Ακάρ, που αποφάσισε να αρχίσει να σχολιάζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, δείχνοντας ξεκάθαρα φόβο.

Ιδιαίτερα προκλητικός παρουσιάστηκε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Ακάρ, αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «σπατάλη χρημάτων του ελληνικού λαού».

Υπό το φόντο τη συμφωνίας απόκτησης των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και της επικείμενης πρότασης για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας θεωρεί πως οι όποιες κινήσεις της Ελλάδας για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι σοβαρές.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια Μαρία Ζαχαράκη του Sigma στην Κωνσταντινούπολη, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε δημοσιογράφο της «Χουριέτ», αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την κούρσα των εξοπλισμών στην Ελλάδα ότι:

«Δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι αγοράζοντας 3-5 μαχητικά ή 3-5 πολεμικά πλοία. Αυτή η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία σπατάλη των χρημάτων του ελληνικού λαού. Δεν συνάδει ούτε με τη λογική ούτε με τα μαθηματικά. Η Τουρκία είναι ένας ακλόνητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Έπειτα, στην ερώτηση που έκανε ο δημοσιογράφος για το αν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αποτελούν λευκή επιταγή για να μειώσουν τη βαρύτητα της Τουρκίας ως στρατηγικού συμμάχου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ απάντησε κοφτά:

«Δεν έχει καμία επίδραση. Εδώ και 69 χρόνια η Τουρκία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι από τις πρώτες 8 χώρες που συμβάλλουν πιο πολύ στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Είναι πέμπτη όσον αφορά τη συμμετοχή σε αποστολές και επιχειρήσεις και δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ. Είναι δυνατόν να μειωθεί το βάρος μιας τέτοιας Τουρκίας; Η Τουρκία θα εκπληρώνει μέχρι τέλους την αποστολή και τα καθήκοντά της στο ΝΑΤΟ».

Πηγή: Onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνοτουρκικά: Αγωνιούν στην Τουρκία – «Μας έχουν περικυκλώσει Έλληνες και Αμερικανοί!»

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news