Προκλητικότατος ο Φουάτ Οκτάι στο CNN: «Θα κάνουμε έρευνες στη Κρήτη και όπου αλλού θέλουμε!»

Ελληνοτουρκικά: Στη λογική Αποφασίζομεν και διατάσσομεν συνεχίζει η Κυβέρνηση Ερντογάν αποδεικνύοντας καθημερινά την φασιστική φιλοσοφία που τη διακατέχει.  Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, μιλώντας με άκρως προκλητικό τρόπο στο CNN Turk απέδειξε οτι η χώρα του δεν σέβεται τίποτα και ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Toυρκία: Τούρκοι διπλωμάτες στην...

Ελληνοτουρκικά: Στη λογική Αποφασίζομεν και διατάσσομεν συνεχίζει η Κυβέρνηση Ερντογάν αποδεικνύοντας καθημερινά την φασιστική φιλοσοφία που τη διακατέχει. 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, μιλώντας με άκρως προκλητικό τρόπο στο CNN Turk απέδειξε οτι η χώρα του δεν σέβεται τίποτα και ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Toυρκία: Τούρκοι διπλωμάτες στην Ελβετία κατηγορούνται για κατασκοπία

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Οκτάι είπε: Μιλάμε για εξωτερική παρέμβαση στο έργο όπου δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν. Κάνουμε έρευνα όπου θέλουμε. Η υφαλοκρηπίδα μας είναι η ροζ περιοχή στο χάρτη και είναι δική μας.

Θα κάνουμε έρευνα όπου θέλουμε και εδώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Αυτό περιλαμβάνει και τις περιοχές ακριβώς νότια  της Κρήτης συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας που έχουμε συνάψει με τη Λιβύη».

Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκε ήταν η εξής: Βγήκατε από το Μαρμαρά, διαπραγματεύεστε σε οποιαδήποτε από τις επαρχίες σας στο Αιγαίο, στη Σμύρνη, ανεξάρτητα από το εάν φύγετε από τη στρατιωτική διάσταση, σε μια χώρα με τρεις πλευρές της θάλασσας, μιλάτε για έναν χάρτη που δεν μπορεί να μετακινηθεί στην ανοιχτή θάλασσα από μια χώρα με τόσο μεγάλες ακτές.

Για να απαντήσει: «Η φυλακή στην ηπειρωτική χώρα είναι ακριβώς αυτό. Καταλαβαίνετε γιατί η Κύπρος είναι τόσο σημαντική; Δεν υπάρχει τίποτα  καλύτερο από ένα αεροπλανοφόρο σαν αυτό !

Τουρκία  & Ελλάδα ανεξάρτητα από το ποιος είναι στη θάλασσα, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα των μελλοντικών γενεών. Είναι τόσο ξεκάθαρο».

Παράλληλά ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι κατηγόρησε την ΕΕ για ανειλικρίνεια λέγοντας πως από τη μια καλεί σε διάλογο την Άγκυρα και από την άλλη «κάνει άλλα σχέδια».

Πηγή veteranos.gr