ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πρώτη φορά μίλησε δημόσια ο Ερντογάν για διαμελισμό της Τουρκίας

Σε ομιλία του στην TEKNOFEST στη Σαμψούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα
Πρώτη φορά μίλησε δημόσια ο Ερντογάν για διαμελισμό της Τουρκίας

Πρώτη φορά μίλησε δημόσια και τόσο ξεκάθαρα για τον διαμελισμό που υφίσταται η Τουρκία ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην TEKNOFEST στη Σαμψούντα, αφού δεν ξέχασε να απειλήσει την Ελλάδα για κατάληψη των ελληνικών νησιών, «μία νύχτα ξαφνικά», στη συνέχεια προκάλεσε βουβαμάρα και σκέψεις.

«Ω Έλληνα, κοιτάξτε την ιστορία, γύρνα πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Η κατάληψη των νησιών δεν μας δεσμεύει, θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται όταν έρθει η ώρα. Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέχεια προκάλεσε αμηχανία και προβληματισμό σε όσους τον άκουγαν, αφού σημείωσε πως η Τουρκία «δεν έχει καμία πιθανότητα να είναι αδύναμη γύρω από μια τέτοια κρατική παράδοση σε μια τέτοια γεωγραφία. Πρέπει να είμαστε ισχυροί πολιτικά, οικονομικά, τεχνολογικά, διπλωματικά, στρατιωτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά. Διαφορετικά, θα μας κάνουν χειρότερους από τη Συρία, την Ουκρανία, τη Βοσνία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο ξεκάθαρα για εμφύλιο πόλεμο (Συρία) και διαμελισμό της χώρας του (Ουκρανία) ή την δημιουργία κράτους με «συστατικές εθνότητες» και περιορισμένη κεντρική εξουσία (Βοσνία).

Τι φοβάται ο Τούρκος πρόεδρος και αναφέρεται στα συγκεκριμένα σενάρια;

Πηγή: geostratigika.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ