Ψέριμος: Το ζευγάρι με το παιδί ισχυρίστηκε ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και ότι σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Το ζευγάρι με το παιδί ισχυρίστηκε ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και ότι σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Ψέριμος: Ένα αναπάντεχο γεγονός συνέβη το πρωί της Κυριακής (9/1/2022) στο ακριτικό νησί, καθώς κάτοικος αντίκρισε μέσα στο αυτοκίνητο του (ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του) ένα νεαρό ζευγάρι με ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά του.

Οπως αναφέρει η σελίδα kalymnos-news.gr, Το ζευγάρι των Τούρκων ισχυρίστηκε ότι στην Τουρκία διώκονται  από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα και ήλθαν στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Η οικογένεια των των Τούρκων αποβιβάστηκαν στον όρμο Μαραθόντα έχοντας μαζί του με ένα κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών. Στη ελληνικό νησί έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε από τις απέναντι ακτές και τους άφησε στην Ψέριμο.

Κατόπιν με τα πόδια κατάφεραν να φτάσουν στον οικισμό της Ψερίμου, την ώρα που στο νησί υπήρχε καταιγίδα που είχε πλήξει γενικότερα ολόκληρη τη χώρα. Αντι να πάνε σε κάποιο κατάλυμα οι Τούρκοι παράνομοι μετανάστες προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα στο αυτοκίνητο του κατοίκου που βρισκόταν έξω από το σπίτι του.

Ο εν λόγω Έλληνας πολίτης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους τους φιλοξένησε στην κατοικία του και στη συνέχεια αφού ενημέρωσε το Λιμεναρχείο τους παρέλαβε σκάφος και τους μετέφερε στην Κάλυμνο,

Το ζευγάρι κρατείται εκεί -όπως άλλωστε ορίζουν οι διαδικασίες για όλους του παράνομους μετανάστες- και πλέον θα συνταχθεί  δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα είναι δικηγόρος και ο άνδρας αστυνομικός και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό ασυλο από τις Αρχές της Ελλάδας.

Επίσης να σημειώσουμε ότι τη φωτογραφία την έβγαλε ο Τούρκος άνδρας την οποία και απέστειλε στον δικηγόρο του που τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα, ευχαριστώντας τον κάτοικο Ψερίμου και τη σύζυγο του για την προσωρινή φιλοξενία που τους παρείχαν.

Πλέον μένει να δούμε την εξέλιξη της περίεργης υπόθεσης. Ττελευταία χρόνια πολύ συχνά καταφτάνουν Τούρκοι υπήκοοι και ισχυρίζονται πως διώκονται από την Κυβέρνηση Ερντογάν προκειμένου να τους δεχθεί η Ελλάδα.

Τώρα αν λένε την αλήθεια ή είναι ένα ακόμη σχέδιο του Τούρκου προέδρου προκειμένου να προκαλέσει αλλοίωση στον ελληνικό πληθυσμό είναι κάτι που πρέπει να φανεί.

Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να στείλει παράνομους μετανάστες στην χώρα μας, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι με την επιχείρηση «εισβολής» από τα σύνορα του Έβρου.

Ψέριμος: Το ζευγάρι με το παιδί ισχυρίστηκε ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και ότι σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.