ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ψυχρός πόλεμος στην Κρήτη – Ρωσικό υποβρύχιο έκανε πρόβα επίθεσης στο αεροπλανοφόρο Αιζενχάουρ;

Ψυχρός πόλεμος στην Κρήτη - Ρωσικό υποβρύχιο έκανε πρόβα επίθεσης στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουρ ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά.
Ψυχρός πόλεμος στην Κρήτη - Ρωσικό υποβρύχιο έκανε πρόβα επίθεσης στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουρ ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά.

Ψυχρός πόλεμος στην Κρήτη – Ρωσικό υποβρύχιο έκανε πρόβα επίθεσης στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουρ ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά του ελληνικού νησιού;

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Ρώσους, το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don αθόρυβα παρακολουθούσε μέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ενώ διεξήγαγε και εικονική επίθεση εναντίον του.

Το ρωσικό ντίζελ υποβρύχιο είναι οπλισμένο με πυραύλους Kalibr ένω όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι, αν και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα υπό στενή παρακολούθηση από θάλασσα και αέρα, «κάποια στιγμή εξαφανίστηκε (σ.σ. από τα νατοϊκρά ραντάρ) κυριολεκτικά».

Σύμφωνα με το ρωσικό avia.pro, είναι γνωστό «ότι το ρωσικό υποβρύχιο δεν έχει φτάσει ακόμη στη ρωσική ναυτική βάση της Ταρτούς στην Συρία» και βρίσκεται «κάπου στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου – πιθανώς όχι μακριά από το νησί της Κρήτης».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ «άρχισε να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με την ανίχνευση ρωσικών υποβρυχίων», καθώς με το σχετικά ρηχό βάθος της Μεσογείου, η εύρεση ρωσικών υποβρυχίων δεν θα έπρεπε να είναι εμπόδιο.

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν πως το ρωσικό υποβρύχιο όχι μόνο παρακολουθούσε το αμερικανικό ναυτικό αλλά συμμετείχε και σε άσκηση επιθέσεων εναντίον του.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά F-16: Τα… είδαν όλα οι Σαουδάραβες με τους Έλληνες πιλότους- Πετάμε με τους καλύτερους

Ελληνοτουρκικά: Καιρός να αντιδράσει η Ελλάδα στην τουρκική δραστηριότητα των drones

Ψυχρός πόλεμος στην Κρήτη – Ρωσικό υποβρύχιο έκανε πρόβα επίθεσης στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουρ;

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ