Στη «φωλιά» των «Rafale» στην Τανάγρα βρέθηκε το Star Channel, περνώντας μια ημέρα με τα μαχητικά υπερσκάφη Rafale, εξοπλισμένα με Meteor.

Ένα 24ωρο με τους πιλότους των γαλλικών μαχητικών υπερόπλων Rafale.

Στη «φωλιά» των «Rafale» στην Τανάγρα βρέθηκε το Star Channel, περνώντας μια ημέρα με τα μαχητικά υπερσκάφη Rafale που παραλάβαμε από τη Γαλλία και τα οποία είναι πλέον εξοπλισμένα με το ισχυρό βλήμα Meteor.

Τα Rafale δείχνουν τον δρόμο στη νέα εποχή που ανοίγεται για την ελληνική πολεμική αεροπορία. Σύντομα θα συναντήσουν τα F-16 Viper και στο βάθος τα αμερικάνικα F-35.

Οι εικόνες που μας έρχονται είναι εντυπωσιακές, με τους Έλληνες πιλότους του γαλλικού υπερόπλου να εκπαιδεύονται καθημερινά, πετώντας και στο Αίγαιο, καλύπτοντας κάθε είδους αποστολή.

«Χρησιμοποιώντας τα όπλα μακριού πλήγματος και μεσαίου και εν συνεχεία θα επικεντρωθούμε σε σενάρια visual μάχης», ενημερώνει ένας εκ των εκπαιδευτών.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ακόμη προσβολή πλωτών στόχων και εναέριες μάχες στο κεντρικό Αιγαίο.
Το μεγάλο ατού των Rafale, εκτός των ηλεκτρονικών του είναι το πλήθος των όπλων που μπορεί να εκτοξεύσει, με πρώτο καλύτερο τον πύραυλο αέρος αέρος Meteor που μπορεί να πλήξει στόχους ακόμη και σε απόσταση 500 χιλιομέτρων!

«Είναι τελευταίες τεχνολογίας, με την γαλλική αεροπορία να τον έχει παραλάβει μόλις τον τελευταίο 1,5 έτος. Πάει σε μεγάλες αποστάσεις σε μεγάλη ταχύτητα», σημειώνει ο αντισμήναρχος Θεόδωρος Χριστοδούλου.

Οσο για το πότε τα Rafale θα βγουν για αναχαίτιση στο Αιγαίο; Η απάντηση κρατείται ως «επτασφράγιστο μυστικό» από τους επιτελείς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή στην Τανάγρα υπάρχουν έξι Rafale και αναμένονται ακόμη 18 (σύνολο δηλαδή 24 όπως είναι η συμφωνία με τη Γαλλία) τα οποία θα αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε σταδιακά από το Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Sportime σας ενημέρωσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείδωσε το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard