Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Rafale: Για αυτό σοκαρίστηκε η Τουρκία – Παίρνει τα F4.2 η Ελλάδα

Διονύσης Αντωνέλλος
Rafale: Για αυτό σοκαρίστηκε η Τουρκία – Παίρνει τα F4.2 η Ελλάδα

Η Γαλλία με τα Rafale νέας γενιάς θα φτιάξει μαχητικά πιο κοντά στο στυλ των F-35.

Rafale: Για αυτό σοκαρίστηκε η Τουρκία, με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη, ότι η Ελλάδα θα παραλάβει σύντομα άλλα έξι γαλλικά μαχητικά.

Σύμφωνα με την πορεία παράδοσης των ήδη υπάρχοντων 18 Rafale, τα υπόλοιπα έξι γαλλικά μαχητικά που θα πάρει η Ελλάδα θα αρχίσουν να έρχονται όχι πριν το 2024 (σ.σ. η Ελλάδα θα πάρει τα τελευταία από τα 18 Rafale έως τον Σεπτέμβριο του 2023).

Έτσι, η Ελλάδα, θα πάρει στη νέα παρτίδα όχι τα F3-R που αγόρασε στην πρώτη παραγγελία των 18 αλλά τα F4 Standard ή ακόμα και τα F4.2.

Οπως είναι φυσικό, η Ελλάδα με την συγκεκριμένη κίνηση βάζει στο οπλοστάσιό της μία σειρά μαχητικών με επιπλέον δυνατότητες από τα ήδη 18 που έχει αγοράσει.

Τι θα κάνει το νέο Rafale

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως το F4 «είναι ένα τεχνολογικό άλμα, ένα βιομηχανικό άλμα, ένα στρατηγικό άλμα».

Η Γαλλία με τα Rafale νέας γενιάς θα φτιάξει μαχητικά πιο κοντά στο στυλ των F-35, με καλύτερες στελθ δυνατότητες και βελτιώνοντας την αποτελεσμάτικότητά τους με επίκεντρο το δίκτυο.

Tα Rafale F4 θα μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο ακριβή εικόνα του χώρου μάχης, συγκεντρώνοντας με τους αισθητήρες τους και δορυφορικά δεδομένα.

Επίσης, οι Έλληνες πιλότοι θα προηγούνται των Τούρκων εξαιτίας των βελτιωμένων οθονών που θα είναι τοποθετημένες στο κράνος τους.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Άμα θέλουμε μπορούμε – Πολλαπλάσια πιο γρήγορος ο ελληνικός ρυθμός εκπαίδευσης από τους Ινδούς

Φρεγάτες: Σαρώνουν οι γαλλικές FDI στο Poll του Sportime – Mάχη για την δεύτερη θέση

Rafale: Ψάχνουν απεγνωσμένα Meteor οι Τούρκοι – Μόνο έτσι έχουν ελπίδες

Rafale: Για αυτό σοκαρίστηκε η Τουρκία – Παίρνει τα F4.2 η Ελλάδα

Δημοφιλη Αρθρα