Η ελληνική πολεμική αεροπορία ισχυροποιείται και σύμφωνα με τους ειδικούς τα επόμενα χρόνια θα φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Παραδόθηκε στην πολεμική αεροπορία και το πέμπτο ελληνικό Rafale!

Σημαντική είναι η ενίσχυση της Ελλάδας στον εναέριο χώρο καθώς πλέον στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας ανήκει και το πέμπτο μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale που αγόρασε η χώρα μας από την Γαλλία.

Μετά το τέταρτο που αποτελεί και το δεύτερο μονοθέσιο ελληνικό Rafale, η Ελλάδα θωρακίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της καθώς στα τέλη του μήνα που διανύουμε αναμένεται να γίνει η παραλαβή και του πέμπτου αεροσκάφους.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, η παραλαβή θα γίνει σε γαλλικό έδαφος από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών.

Το νέο Rafale F3R θα είναι ένα από τα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη που αγόρασε η χώρα μας και θα κάνουν πανίσχυρη την Πολεμική Αεροπορία στον αέρα, με τα δύο εξ αυτών να είναι διθέσια και τα υπόλοιπα μονοθέσια.

Φυσικά από την πρώτη στιγμή που έκλεισε το μεγάλο deal ανάμεσα στις δύο χώρες, οι πιλότοι της ελληνικής αεροπορίας προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άμεση προσαρμογή τους στις απαιτήσεις των αεροσκαφών.

Μάλιστα 12 εξ αυτών ταξίδεψαν μέχρι το Μπορντό της Γαλλίας όπου και εκπαιδεύτηκαν πάνω στο νέο μαχητικό ενώ οι υπόλοιποι θα αρχίσουν την εκπαίδευση επί ελληνικού εδάφους.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αποκάλυψε την πρώτη του πτήση με μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale, σημειώνοντας πως το δέος είναι τέτοιο που δεν περιγράφεται με λέξεις.