ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Mία μικρή γεύση για το τι σημαίνουν – Bλέπουν 40 στόχους και πλήττουν τους οκτώ

Mία μικρή γεύση για το τι σημαίνουν τα Rafale στα ελληνικά χρώματα για την περιοχή με την δυνατότητα επεξεργασίας στόχων.
Rafale: Mία μικρή γεύση για το τι σημαίνουν – Bλέπουν 40 στόχους και πλήττουν τους οκτώ

Rafale: Mία μικρή γεύση για το τι σημαίνουν τα Rafale στα ελληνικά χρώματα για την περιοχή αποτυπώνεται από την δυνατότητα επεξεργασίας στόχων που διαθέτουν.

Τα ελληνικά Rafale θα μπορούν να παρακολουθούν έως 40 στόχους ταυτόχρονα ενώ θα έχουν δυνατοτητα να βάλλουν στους οκτώ πιο επικίνδυνους.

Η αποτελεσματικότητα των Rafale οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό ραντάρ SPECTRA που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.

Οι Τούρκοι, στις 5 Ιουλίου του 2020 στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiyaστην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου… εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.

Η τουρκική αεράμυνα των Hawk και των πολυδιαφημισμένων τουρκικών Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία διάλυσαν τους Τούρκους, μπερδεύοντας τα ραντάρ τους με το SPECTRA.

Mάλιστα οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν εκτός από το πρώτο κύμα επίθεσης (σ.σ. που μπορεί να πει κανείς ότι αιφνιδιάστηκαν) ακόμα και στο δεύτερο κύμα.

Το SPECTRA τρέλανε τα ραντάρ των αντιαεροπορικων των Τούρκων, επιτρέποντας στα Rafale να κάνουν βόλτα πάνω από την τουρκική βάση στην Λιβύη.

Με αυτό το ραντάρ θα πετούν τα ελληνικά Rafale ενώ τα ελληνικά F-16 Viper, θα διαθέτουν και αυτά ραντάρ AESA το οποίο οι Τούρκοι θα δουν σε… χρόνια και αν.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Δεν αγχώνονται στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα

Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησε ο πόλεμος των υποβρυχίων στο Αιγαίο

Rafale: Mία μικρή γεύση για το τι σημαίνουν – Bλέπουν 40 στόχους και πλήττουν τους οκτώ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Το ελληνικό πλοίο που βομβάρδιζε τους Τούρκους. Οι Τούρκοι νόμιζαν ότι έγινε απόβαση. Και βύθισαν το δικό τους στόλο.

Το ελληνικό πλοίο που βομβάρδιζε τους Τούρκους. Οι Τούρκοι νόμιζαν ότι έγινε απόβαση. Και βύθισαν το δικό τους στόλο.

Βομβάρδισε τους Τούρκους μόνο του. Κι αυτοί, νομίζοντας ότι ξεκίνησε ελληνική απόβαση, χτύπησαν τον ίδιο τους τον στόλο. Μια αληθινή ιστορία από την Κύπρο του 1974.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Λιβύη «σύμμαχος» του Ερντογάν: Νέο μέτωπο κατά της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Λιβύη «σύμμαχος» του Ερντογάν: Νέο μέτωπο κατά της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία εργαλειοποιεί την κυβέρνηση της Τρίπολης για να επιβάλει τις επιδιώξεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναφέροντας το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και προκαλώντας ασφυξία στην ελληνική στρατηγική.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες La Fayette: Μήπως βιαστήκαμε να τις υποτιμήσουμε;

Φρεγάτες La Fayette: Μήπως βιαστήκαμε να τις υποτιμήσουμε;

Μας έδιναν δύο γαλλικές La Fayette, από τις πέντε που διαθέτουν οι Γάλλοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Χάγη ή ρήξη; Η Ελλάδα μεταξύ διπλωματίας και αποτροπής απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Χάγη ή ρήξη; Η Ελλάδα μεταξύ διπλωματίας και αποτροπής απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Η τουρκολιβυκή πρόκληση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η Αθήνα αναζητά λύσεις μέσω Χάγης, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει τις αποτρεπτικές της δυνατότητες, απέναντι σε ένα επιθετικό δόγμα που απειλεί ευθέως την εθνική κυριαρχία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ο χάρτης πολέμου του Ερντογάν: Πώς στήνει νέο μέτωπο με τη Λιβύη για ΑΟΖ και ελληνικά νησιά

Ο χάρτης πολέμου του Ερντογάν: Πώς στήνει νέο μέτωπο με τη Λιβύη για ΑΟΖ και ελληνικά νησιά

Η Τουρκία επαναφέρει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και διακινεί χάρτες που σβήνουν την Κρήτη και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη Λιβύη ως προκάλυμμα για μια νέα επιθετική στρατηγική ενάντια στην Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: KAAN Vs Rafale: Ο εφιάλτης της Dassault ξεκινά από την Τουρκία;

KAAN Vs Rafale: Ο εφιάλτης της Dassault ξεκινά από την Τουρκία;

Κίνδυνος από Ανατολάς: Το KAAN εκτοπίζει το Rafale.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Χιλιάδες φτηνά «kamikaze» drones από Γαλλία – Λύση-κλειδί για την Ελλάδα στον αεροπορικό πόλεμο

Χιλιάδες φτηνά «kamikaze» drones από Γαλλία – Λύση-κλειδί για την Ελλάδα στον αεροπορικό πόλεμο

Ευκαιρία-χρυσάφι για την αεράμυνα της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Aselsan επεκτείνεται στην Ασία: Τριπλή συμφωνία με τη Μαλαισία για συστήματα αμυντικής τεχνολογίας

Η Aselsan επεκτείνεται στην Ασία: Τριπλή συμφωνία με τη Μαλαισία για συστήματα αμυντικής τεχνολογίας

Τρεις σημαντικές συμφωνίες υπέγραψε η τουρκική Aselsan με εταιρείες της Μαλαισίας, με στόχο τη διείσδυση σε κρίσιμους τομείς του στρατιωτικού εξοπλισμού, την ηλεκτρονική άμυνα και τις τεχνολογίες διοίκησης και ελέγχου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πρώτη πλεύση για τη φρεγάτα “ΚΙΜΩΝ” – Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της FDI HN του ΠΝ

Πρώτη πλεύση για τη φρεγάτα “ΚΙΜΩΝ” – Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της FDI HN του ΠΝ

Η πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI HN “ΚΙΜΩΝ” δοκιμάστηκε στη θάλασσα, εγκαινιάζοντας την πορεία ένταξής της στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ελληνοτουρκικά