ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρώσοι: Εμείς δίνουμε τεχνολογία στην Τουρκία για να φτιάξει τους πυραύλους της

Ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του ΝΑΤΟ σε αυτή την εξέλιξη, εκτός αν για άλλη μία φορά η Δύση δεν τολμήσει να... τραβήξει το αυτί της Τουρκίας.
Ρώσοι: Εμείς δίνουμε τεχνολογία στην Τουρκία για να φτιάξει τους πυραύλους της

Ρώσοι: Εμείς δίνουμε τεχνολογία στην Τουρκία για να φτιάξει τους πυραύλους της, αποκάλυψε το πρακτορείο Avia.pro.

Σύμφωνα με το Avia.pro, η Τουρκία «δοκίμασε ένα νέο αντιπλοϊκό πυραυλικό σύστημα βασισμένο στο ρωσικό KAMAZ (8×8)»

«Πριν από δύο ημέρες, η Τουρκία δοκίμασε το τελευταίο της παράκτιο πυραυλικό σύστημα με τον πύραυλο Atmaca. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις τουρκικές ακτές στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και δοκιμάστηκε με επιτυχία. Ωστόσο, πολύ πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτό το τουρκικό πυραυλικό σύστημα βασίζεται στο ρωσικό KAMAZ (8×8), γεγονός που δείχνει ότι παρά τις σημαντικές διαφορές, η Άγκυρα και η Μόσχα συνεργάζονται επιτυχώς στο στρατιωτικο-βιομηχανικό συγκρότημα», τονίζεται.

Οι δοκιμές, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ήταν επιτυχείς, ενώ αναμένεται ότι ο πύραυλος θα μπορεί να πλήξει στόχους σε αποστάσεις έως και 280 χιλιομέτρων, κάτι που θα επιτρέψει στην Τουρκία να αντικαταστήσει τους αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Harpoon.

Ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του ΝΑΤΟ σε αυτή την εξέλιξη, εκτός αν για άλλη μία φορά η Δύση δεν τολμήσει να… τραβήξει το αυτί της Τουρκίας.

Να σημειωθεί πως η Τουρκία προωθεί το εθνικό μαχητικό της, με κινεζική τεχνολογία και ουκρανικούς κινητήρες, ενώ και το δίκτυο 5G της Τουρκίας βασίζεται στην τεχνολογία της κινεζικής Huawei.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Όταν αρχίσουν να κάνουν αυτό τα Bayraktar θα έχει ενεργοποιηθεί το Drone Dome

Βayraktar: Με λέιζερ από το Drone Dome θα τα ρίχνει η Ελλάδα;

Ρώσοι: Εμείς δίνουμε τεχνολογία στην Τουρκία για να φτιάξει του πυραύλους της

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>