Ρώσοι: Φεύγουν οι Αμερικανοί από την Συρία - Έρχεται μεγάλη επίθεση από την Τουρκία

Τα Αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από την Συρία την ώρα που η Ρωσία φοβάται επίθεση των Τούρκων στην περιοχή.

Οι Ρώσοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι αφήνουν για άλλη μια φορά τους συμμάχους τους Κούρδους μόνους τους απέναντι στη Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, την περασμένη ημέρα, 270 μονάδες αμερικανικού εξοπλισμού μεταφέρθηκαν από την Συρία στο Βόρειο Ιράκ. Έτσι, οι στρατιωτικές θέσεις που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην επαρχία Χασάκα της Συρίας έπρεπε να εγκαταλειφθούν.

Οι Ρώσοι γράφουν πως πραγματοποιείται ξανά το ίδιο σενάριο όπως πριν από δύο χρόνια. Τότε ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Συρία εν μέσω επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Ουάσιγκτον για αυτό το θέμα ακόμη. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία, κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, δήλωσε την ετοιμότητά της να χτυπήσει όχι μόνο τους κουρδικούς σχηματισμούς, αλλά και τον αμερικανικό στρατό αφού οι τελευταίοι υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο εξοπλισμός θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί στο γειτονικό Ιράκ λόγω απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα. Όμως ο τόσο μεγάλος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού που αποστέλλεται στο Ιράκ εγείρει ορισμένες αμφιβολίες για μια τέτοια υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με τους Ρώσους, αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τη Συρία στο έλεος των Τούρκων λόγω της πιθανής έναρξης επίθεσης από την Τουρκία, οι Κούρδοι είναι απίθανο να επιτρέψουν την εμφάνιση του αμερικανικού στρατού σε ελεγχόμενα εδάφη.

Ρώσοι και Τούρκοι σε διαρκή διαμάχη

Όλα αυτά την ώρα που η Ρωσία έδωσε τα χέρια με τη Συρία για την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από το Ιντλίμπ. Το γεγονός αυτό φέρεται να έχει κάνει έξαλλο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, η ένταση μεταξύ των δύο χωρών παραμένει μετά τις παραβιάσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Αρμενία. Το Κρεμλίνο έχει στείλει το μήνυμα του προς την Τούρκικη πλευρά αναφέροντας ότι τα «έχουν εύκολα» με την χώρα να προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μελλοντικές επιχειρήσεις στα σύνορά της.