Ρώσοι: Η Ελλάδα εγκλώβισε τα τουρκικά F-16 με το S-300


Διονύσης Αντωνέλλος

Ρώσοι: Η Ελλάδα εγκλώβισε τα τουρκικά F-16 με το S-300


Ρώσοι: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είδαν το ρωσικό S-300 σε δράση μετά από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ελληνικό στρατό στην ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε το Al-Masdar News.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ελλάδα δοκίμασε το ρωσικό σύστημα στο κέντρο εκπαίδευσης της Κρήτη στην ανατολική Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν παρουσία Αμερικανών, Γερμανών και Ολλανδικών στρατευμάτων.

Βούλγαροι: Προσοχή! Οι Τούρκοι φτιάχνουν βαλλιστικούς πυραύλους για υποβρύχια

Σύμφωνα με τους Τούρκους «αυτές οι δοκιμές εγείρουν ερωτήματα, ειδικά επειδή το ΝΑΤΟ, ιδίως η Ουάσιγκτον, είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία».

Η Ελλάδα εγκατέστησε το ρωσικό σύστημα στην Κρήτη από την Κύπρο, η οποία το αγόρασε και δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει λόγω των τουρκικών απειλών.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu χαρακτήρισε την χρήση των S-300 από την Ελλάδα ως μία «σοβαρή εναέρια για την Τουρκία».

Οι Ρώσοι του jpgazeta.ru υποστηρίζουν πως η Ελλάδα με την χρήση των S-300 εγκλώβισε τα τουρκικά μαχητικά.

Nα θυμίσουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την αναβάθμιση των αντιπυραυλικών της συστημάτων με δυνατότητες σχεδόν ίδιες με αυτές των S-400 έγραφε ήδη το sportime.gr από τις 16 Σεπτμβρίου.


Sportime Extras