Ρώσοι: Στον τουρισμό αναμένεται να χτυπήσει την Τουρκία η Ε.Ε. με κυρώσεις, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, εξαιτίας των παράνομων ερευνών της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους αναμένεται να χαθούν 15 εκατ. τουρίστες για την Τουρκιά, αφού τόσοι περίπου είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα, με προέλευση κάποια χώρα της Ε.Ε..

Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με τις βολές ελληνικών TOR-M1 και OSA-AK

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, συνολικά 57,7 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες (+ 12%) επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2019, αλλά αυτό περιλαμβάνει και τους Τούρκους που πήγαν να επισκεφθούν την πατρίδα τους.

Εάν δεν ληφθούν υπόψη οι Τούρκοι πολίτες τότε η κλασική τουριστική ροή ανήλθε σε 45 εκατομμύρια τουρίστες. Από αυτά, 7 εκατομμύρια ήταν Ρώσοι τουρίστες. Ακολούθησαν οι τουρίστες από τη Γερμανία – 5 εκατομμύρια, Βουλγαρία – 2,7 εκατομμύρια, Μεγάλη Βρετανία – 2,56 εκατομμύρια, Ιράν – 2 εκατομμύρια, Κάτω Χώρες – 1,1 εκατομμύρια, Πολωνία – 0,8 εκατομμύρια και Ισπανία – 0,25 εκατομμύρια.

Συνολικά, οι ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Τουρκία περίπου 12,5 εκατομμύρια τουρίστες.

Εάν προσθέσουμε και τους τουρίστες από την υπόλοιπη ΕΕ, τότε ο συνολικός αριθμός των τουριστών στην Τουρκία μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 15 εκατομμύρια ετησίως.