ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρώσοι: Στοπ από την Γερμανία στην Ελλάδα για την μεταφορά 112 BMP-1 στην Ουκρανία

Ένας από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους αρνείται το Βερολίνο είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει η Ελλάδα να οπλίσει την Ουκρανία, λένε.
Ρώσοι: Στοπ από την Γερμανία στην Ελλάδα για την μεταφορά 112 BMP-1 στην Ουκρανία

Ρώσοι: Στοπ από την Γερμανία στην Αθήνα για την μεταφορά 112 BMP-1 στην Ουκρανία – Παρέμβαση και «όχι» από το Βερολίνο.

«Παρά την προηγούμενη δήλωση ότι η Ελλάδα είχε ήδη αρχίσει να στέλνει οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 στην Ουκρανία, παροπλισμένα από τον ελληνικό στρατό, έγινε γνωστό ότι στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει – οι παραδόσεις του BMP-1 θα αναβληθούν για τουλάχιστον δύο μήνες. Ο λόγος για αυτό ήταν τα εμπόδια από τη Γερμανία» γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

«Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι η Ελλάδα επρόκειτο να λάβει έγκριση από τη Γερμανία για την προμήθεια BMP-1 στην Ουκρανία, μετά την οποία το Βερολίνο θα έπρεπε να παράσχει στην Ελλάδα, ως αντικατάσταση, οχήματα μάχης πεζικού Marder», σημειώνεται.

Όμως, οπως έγινε γνωστό στους δημοσιογράφους του Avia.pro, «η Γερμανία ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα ληφθεί απόφαση για παραδόσεις στην Ελλάδα, κάτι που, μάλιστα, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να στείλει τα δικά της BMP-1 στην Ουκρανία».

«Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ένας από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους αρνείται να προμηθεύσει την Ελλάδα με BMPs Marder είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει η Ελλάδα να οπλίσει την Ουκρανία – για τους ίδιους λόγους, η Ουκρανία δεν έχει λάβει προηγουμένως γερμανικά BMP Marder, αν και η Γερμανία έχει τα τελευταία σε αρκετά μεγάλο ποσότητα», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Βάζουν πυραύλους αέρος – αέρος στα τουρκικα drone – Θέλουν να ρίξουν στα… Rafale

Belharra: Eπιβεβαίωση Sportime έξι μήνες μετά – Φουλ σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Ρώσοι: Στοπ από την Γερμανία στην Ελλάδα για την μεταφορά 112 BMP-1 στην Ουκρανία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.