Ρωσία: Η Τουρκία στέλνει κρυφά Bayraktar από τον Έβρο στην Ουκρανία

Η Τουρκία στέλνει κρυφά Bayraktar από τον Έβρο στην Ουκρανία - Συνεχείς οι κατασκοπευτικές πτήσεις.

Ρωσία: Η Τουρκία στέλνει κρυφά και άλλα Bayraktar στην Ουκρανία τονίζει το πρακτορείο Avia.pro.

Η Τουρκία άρχισε να εξοπλίζει επιπλέον τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με drones Bayraktar, αναφέρουν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η Τουρκία προσπαθεί «να οπλίσει κρυφά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με επιπλέον επιθετικά drones Bayraktar TB2, μεταφέροντας αυτά τα αεροσκάφη στο έδαφος της Ουκρανίας».

Όπως σημειώνουν οι Ρώσοι, οι Τούρκοι για τις μεταφορές αυτές «χρησιμοποιούν το έδαφος και τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα».

Το πρακτορείο Avia.pro αναφέρει πως ένα από αυτά τα drones «εθεάθη να πετά από αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Keshan (Τουρκία) και το βράδυ το drone μπορούσε να παρατηρηθεί πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Στην εικόνα που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε την πτήση του τουρκικού επιθετικού drone Bayraktar TB2 πάνω από το έδαφος της Τουρκίας κοντα στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ρωσία: Η Τουρκία στέλνει κρυφά Bayraktar από τον Έβρο στην Ουκρανία

Ο κωδικός ICAO αυτού του drone 001071 συμπίπτει πλήρως με τον κωδικό ICAO του drone που φάνηκε στην περιοχή Nikolaev μετά από λίγες μόνο ώρες, ο οποίος είναι επίσης τεκμηριωμένος, γράφουν οι Ρώσοι.

Ρωσία: Η Τουρκία στέλνει κρυφά Bayraktar από τον Έβρο στην Ουκρανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να μην είναι οπλισμένες με 12 επιθετικά drones, αλλά 30 drones.

Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται drone του τουρκικού στρατού πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας.

«Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να εμπλακεί στη μεταφορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, ειδικά δεδομένων των σαφώς θερμότερων σχέσεων μεταξύ Κιέβου και Άγκυρας», τονίζεται.

Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν επιπλέον drones, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τεράστια προβλήματα για τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες, «καθώς ούτε το LPR ούτε το DPR έχουν τα μέσα να πολεμήσουν αυτά τα drones», τονίζει Ρώσος ο ειδικός.

Όπως φαίνεται και από την ρωσική φωτογραφία, οι Τούρκοι φέρεται να μεταφέρουν τα τουρκικά Bayraktar από τον Έβρο στην Ουκρανία.

Συνεχείς οι κατασκοπευτικές πτήσεις των τουρκικών Bayraktar στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ρωσία: Η Τουρκία στέλνει κρυφά Bayraktar από τον Έβρο στην Ουκρανία