Ρωσία: ΣΟΚ στην Τουρκία - Γι αυτό δεν πετάνε τα Bayraktar

Οι Ρώσοι έδεσαν... κόμπο τα τουρκικά UAV.

Ρωσία: ΣΟΚ στην Τουρκία από περιστατικό με αμερικανικό F-15 κοντά στην Συρια – Γι αυτό δεν πετάνε τα Bayraktar.

Σύμφωνα με το πρακτορειό Avia.pro, το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Bylina» επιτέθηκε στο αμερικανικό μαχητικό F-15

Το αμερικανικό F-15 υπέστη ζημιά στα ηλεκτρονικά του συστήματα μετά από επίθεση σε ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Το αμερικανικό μαχητικό F-15 υπέστη σημαντικές ζημιές σε ηλεκτρονικά συστήματα και εξαρτήματα αφού εκτέθηκε στο ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου RB-109A Bylina.

Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, αναφέρει το Avia.pro, ανάγκασε τον πιλότο του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους να επιστρέψει σε μια από τις αμερικανικές βάσεις της Μέσης Ανατολής, σχεδόν πετώντας χωρίς ηλεκτρονικά μέσα.

«Ο αμερικανικός στρατός παραπονέθηκε ότι ο πιλότος του μαχητικού τους αντιμετώπισε ασυνήθιστα προβλήματα κατά τη διάρκεια πτήσης σε κοντινή απόσταση από τη Συρία. Τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους δυσλειτουργούσαν ξαφνικά και το μαχητικό όχημα βγήκε εκτός πορείας. Ο πιλότος έφυγε από την πορεία του λόγω άγνωστης ενέργειας και έπρεπε να επιστρέψει στη βάση σχεδόν με οπτική επαφή», αναφέρεται.

Κατά την επιθεώρηση του αεροπλάνου, αποδείχθηκε ότι πολλοί από τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες τους «ψήθηκαν».

Θεωρείται ότι το αμερικανικό μαχητικό έπεσε κατά λάθος στη ζώνη λειτουργίας του ρωσικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Bylina, το οποίο πιθανώς δοκιμάζεται στην περιοχή, αναφέρει η PolitRussia.

Το περιστατικό συνέβη στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, όπου αμερικανικά μαχητικά F-15 εμφανίζονται περιοδικά να χτυπούν τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιούνται πολύ ενεργά στη Μέση Ανατολή, και όχι μόνο στη Συρία.

Τα τουρκικά Bayraktar έχουν γίνει στόχος των Ρώσων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Ντονμπάς, με τους Ρώσους να έχουν αποφασίσει να τελειώνουν με τα τούρκικα UAV.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις των Τούρκων στην Συρία έχουν μηδενιστεί, εξαιτίας του φόβου της Άγκυρας για τον ηλεκτρονικό πόλεμο των Ρώσων.

H «χρήση ηλεκτρονικού πολέμου σημαίνει ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί αρκετά σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά των drones UAV, καθώς η περιοχή χρήσης τους είναι μάλλον περιορισμένη», είχε δηλώσει ο Ρώσος αναλυτής, Ίγκορ Κοροτσένκο.