Ρωσία: Αν ο Βόσπορος κλείσει χωρίς προειδοποίηση αυτό θα αφήσει τη ρωσική ναυτική βάση της Τάρτους στην Συρία χωρίς προμήθειες, με σημαντικές συνέπειες στο πεδίο για τους Ρώσους. Αντίστοιχα θα ενισχύσει τα τουρκικά στρατεύματα στην Συρία η όποια αποδυνάμωση των Ρώσων. Τελευταία ακούγεται, περισσότερο από τα ρώσικα ΜΜΕ, ότι υπάρχει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για...

Ρωσία: Αν ο Βόσπορος κλείσει χωρίς προειδοποίηση αυτό θα αφήσει τη ρωσική ναυτική βάση της Τάρτους στην Συρία χωρίς προμήθειες, με σημαντικές συνέπειες στο πεδίο για τους Ρώσους.

Αντίστοιχα θα ενισχύσει τα τουρκικά στρατεύματα στην Συρία η όποια αποδυνάμωση των Ρώσων.

Τελευταία ακούγεται, περισσότερο από τα ρώσικα ΜΜΕ, ότι υπάρχει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για αιφνίδιο κλείσιμο των Στενών από την Τουρκία, με στόχο να δείξει σε εχθρούς και φίλους ποιος… κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Όταν το 1970 που είχε επαναληφθεί η τουρκική απειλή για το κλείσιμο των Στενών για τα ρωσικά πλοία, φημολογείται ότι ο τότε Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Αντρέι Γκρομίκο, είχε τονίσει σε Αμερικανούς δημοσιογράφους κατά την διάρκεια κοκτέιλ πάρτι στον Λευκό Οίκο πως «με μόνο δύο βολές πυρηνικών πυραύλων θα μπορούσε η Ρωσία να εισέλθει στη Μεσόγειο από δύο περάσματα εκτός από το Βόσπορο, αλλά, δυστυχώς τότε δεν θα υπήρχε Κωνσταντινούπολη».