×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ρωσία: Τιμά τη Ναυμαχία κατά των Τούρκων η ρωσική πρεσβεία


Διονύσης Αντωνέλλος

Ρωσία: Τιμά τη Ναυμαχία κατά των Τούρκων η ρωσική πρεσβεία


Ρωσία: «Η νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου πριν από 193 χρόνια κατά του τουρκοαιγυπτιακού στόλου υποστήριξε καθοριστικά τον αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Ο Στρατιωτικός, Ναυτικός και Αεροπορικός Ακόλουθος της Ρωσίας στην #Ελλάδα Σεργκέι Ντεμιάνοβ έλαβε μέρος στους εορτασμούς για την επέτειο των 193 χρόνων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου», ο σημειώνει σε δεύτερο tweet της η πρεσβεία.

Η ναυμαχία στο Ναυαρίνου έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 1827, κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης (1821-1832) στον κόλπο Ναυαρίνο, στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ρωσικό ΥΠΕΞ : Θύμισε στην Τουρκία τη «Ναυμαχία στο Ναυαρίνο» και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

Ο αγγλικός στόλος υπό τον αντιναύαρχο Κόδριγκτον, ο γαλλικός υπό τον υποναύαρχο Δεριγνύ και ο ρωσικός υπό τον υποναύαρχο Χέυδεν, κατέπλευσαν στην Πελοπόννησο για να επιβάλουν την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Οι απώλειες των Οθωμανών υπολογίζονταν σε 6.000 ενώ μόνο πάνω στην τουρκική και αιγυπτιακή ναυαρχίδα οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν περίπου 1.000. Από τη συμμαχική πλευρά οι νεκροί και τραυματίες ήταν 654 άνδρες εκ των οποίων 272 Βρετανοί, 184 Γάλλοι και 198 Ρώσοι.

Ρωσία: Ρώσοι στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ – Πανικός στην Τουρκία

Ο Δεριγνύ ανέφερε ότι «στην ιστορία δεν υπήρξε μεγαλύτερη καταστροφή στόλου».

Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου σήμανε την ελευθερία της Ελλάδας. Ακολούθησε η τελευταία μάχη του στην Πέτρα της Βοιωτίας και σχηματίστηκε το πρώτο ελληνικό κράτος με βόρεια σύνορα τη γραμμή Αμβρακικού – Παγασητικού.

Ρωσία: Κίνηση ΜΑΤ – Συνέδεσε τα ραντάρ της με της Αρμενίας και τέλος τα Bayraktar

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras