Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλενταρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Είναι τεράστιο λάθος η μη επέκταση των ΧΥ στα 12νμ το οποίο θα πληρώσουμε ακριβά. Ακριβά επίσης θα πληρώσουμε την μη οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με την Κύπρο». Ενώ συνέχισε λέγοντας ο Σάββας Καλενταρίδης: «Αυτές οι δύο ακατανόητες παραχωρήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, έστρωσαν το χαλί στη...

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλενταρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Είναι τεράστιο λάθος η μη επέκταση των ΧΥ στα 12νμ το οποίο θα πληρώσουμε ακριβά. Ακριβά επίσης θα πληρώσουμε την μη οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με την Κύπρο».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ο Σάββας Καλενταρίδης: «Αυτές οι δύο ακατανόητες παραχωρήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, έστρωσαν το χαλί στη “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων, που απειλεί τον Ελληνισμό.

Όλοι οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις από το 1974, από φόβο στις αντιδράσεις της Τουρκίας, δεν έκαναν χρήση ενός νομίμου δικαιώματός μας και δεν προέβησαν στην επέκταση των ΧΥ στα 12νμ, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει και η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα όλων των νησιών μας».