ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σάββας Καλεντερίδης: «Ο Ερντογάν θα προχωρήσει στην προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία!»

Σε ανήκουστα πράγματα είναι πιθανό να προχωρήσει η Κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με τον διεθνολόγο Σάββα Καλεντερίδη.
Ανήκουστα πράγματα κάνει η Κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με όσα δήλωσε , ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Σε άκρα που δεν έχουμε δει θα το πάει την κόντρα του με την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζει ο Σάββας Καλεντερίδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Συγκεκριμένα ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής-συγγραφέας, προειδοποίησε οτι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνεχίσει να παίζει το «χαρτί» του ακραίου εθνικισμού, κάνοντας πράγματα που δεν έχουμε δει ή δεν περιμέναμε ως τώρα.

Ειδικό ο Σάββας Καλεντερίδης, ενόψει των τουρκικών εκλογών (έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου) είναι πιθανό να προχωρήσει σε προσάρτηση των Κατεχομένων εδαφών της Κύπρου στην Τουρκία!

Έτσι λοιπόν μετά τις προκλήσεις με τα Βαρώσια όπου ο Ερντογάν έκανε φιέστες προ μερικών μηνών, είναι πιθανό ο Ερντογάν αν το «χοντρύνει» κι άλλο.

Σύμφωνα όσα είπε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο Τούρκος πρόεδρος θα ζητήσει αμέσω δημοψηφίσματος στους οι Τουρκοκύπριοι να πάρουν θέση στο αν επιθυμούν το ψευδοκράτος να προσαρτηθεί στην Τουρκία!

«Σύμφωνα και με πληροφορίες και από την Κύπρο είναι μέσα στις πιθανότητες ο Ερντογάν να προχωρήσει στην προσάρτηση των Κατεχομένων. Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια την όλη διαδικασία, είτε με την παροχή νερού, είτε με το καλώδιο που θα μεταφέρει ρεύμα στα κατεχόμενα είτε με την ισλαμοποίηση των κατεχομένων καθώς οι Τουρκοκύπριοι δεν είχαν και τόσο μεγάλη σχέση με τα τζαμιά. Ούτε μπορούσε ο Ιμάμης να ασκήσει επιρροή μέσω του τζαμιού στους τουρκοκύπριους. Ήταν πιο φιλελεύθεροι. Έτσι ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εντατική για την ισλαμοποίηση της περιοχής με αύξηση των εποίκων. Επιπλέον θα προηγηθεί (σ.σ. των τουρκικών εκλογών) θα προηγηθεί δημοψήφισμα στα Κατεχόμενα με το οποίο θα ερωτώνται οι κάτοικοι (Τουρκοκύπριοι και έποικοι) αν θέλουν να ενωθούν με την Τουρκία και στη συνέχεια, πολύ απλά, ο Ερντογάν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα της προσάρτησης. Αυτό θα είναι το τρόπαιο του Ερντογάν προεκλογικά να το περιφέρει στην Τουρκία και να λέει: “Ορίστε έκανα μεγαλύτερη την Τουρκία”».


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ