ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για τα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη

H διαρροή στην εφημερίδα Τα Νέα έλεγε πως η Ελλάδα τον Μάρτη θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.
Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για τα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη.

Για το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια μίλησε στη Nafteporiki TV ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη ήδη με την αναφορά του Casus Belli της Τουρκίας στην αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, έχουμε θέσει θέμα διαπραγμάτευσης ενώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Είναι νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας, πρέπει να το κάνει, μπορεί να το κάνει, όποτε αυτή θέλει», συμπλήρωσε.

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για τα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη

Ο κ. Καλεντερίδης τόνισε πως με τη διαρροή στην εφημερίδα Τα Νέα, η οποία έλεγε πως η Ελλάδα τον Μάρτη θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, είναι πιθανό αν η Ελλάδα έχει δεσμευτεί (σ.σ. με πηγές των Τούρκων) να μην επεκτείνει να «κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη».

«Θα βγει η Τουρκία και θα πει, ορίστε, εμείς τρομοκρατήσαμε την Ελλάδα, την εκβιάσαμε και κάνει ένα βήμα πίσω. Νικήσαμε», υπογράμμισε ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η «Ελλάδα έπρεπε να κάνει εδώ και καιρό επέκταση στο σύνολο της θαλάσσιας επικράτειάς της στα 12 μίλια».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δημιουργεί σκηνικό πολέμου – Οι νέες προκλήσεις και το ξεκάθαρο μήνυμα

Τούρκοι: Ξεκάθαρο το σχέδιο της Ελλάδας για την Τουρκία – «Κεραυνός» κίνηση από την Αθήνα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για τα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.