Σε εξέλιξη η άσκηση «Μέδουσα 10»… Εντυπωσιακή η Παρουσία των Πεζοναυτών της 32ΤΑΞ-ΠΖΝ (vid)


Κώστας Παπαδόπουλος

Σε εξέλιξη η άσκηση «Μέδουσα 10»… Εντυπωσιακή η Παρουσία των Πεζοναυτών της 32ΤΑΞ-ΠΖΝ (vid)


Μέδουσα 10: Σε εξέλιξη είναι η Πολυεθνική Άσκηση  στα νερά της Αιγύπτου και στο FIR του Καΐρου με τις Ελληνικές Αεροναυτικές Δυνάμεις που παίρνουν μέρος να κλέβουν την παράσταση!

Ενώ εντυπωσιακή είναι η παρουσία των πεζοναυτών της 32 Ταξιαρχίας  με την χαρακτηριστική Πειθαρχία στην Εκπαίδευση ακόμη και στην Αναμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι χώρες που σώζουν από τις κυρώσεις την Τουρκία!

Στις Αεροναυτικές Ασκήσεις και στο Τομέα των Επιθετικών Αεροπορικών Επιχειρήσεων επιχειρούν μαζί  Ελληνικά και Αιγυπτιακά Μαχητικά σε κοινό σχηματισμό.

Την άσκηση θα παρακολουθήσει αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020. Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Dv–Day) και ο Έλληνας  Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος από  Πολεμικό στο πεδίο των Επιχειρήσεων.

IΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών συγκροτήθηκε το 1988, με την αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και προέρχεται από το 32 Σύνταγμα Πεζοναυτών που κατά την αναδιοργάνωση οι δυνάμεις του υπήχθησαν στην ταξιαρχία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μονάδες- ανεξάρτητες υπομονάδες της ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. Τα τάγματα πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, που φαίνονται παρακάτω:

1.  Φυσική στρατιωτική αγωγή.

2.  Ατομική τακτική – Οπλομηχανήματα.

3.  Πορείες – Βολές.

4.  Καταστροφές – Ναρκοπόλεμος.

5.  Συνεργασία με Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.

6.  Συνεργασία με Ελικόπτερα, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

7.  Ορεινό αγώνα.

8.  Χειμερινή διαβίωση.

9.  Αμφίβια εκπαίδευση.

10. Αγώνα πεζικού και νυκτερινή εκπαίδευση.

11. Ειδικούς αγώνες.

12. Ανορθόδοξο πόλεμο.

Πέρα από τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η Ταξιαρχία συμμετέχει με μέρος ή το σύνολό της στις περισσότερες προγραμματισμένες τακτικές ασκήσεις μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται κάθε χρόνο, ήτοι:

*Εθνικές – Διακλαδικές Ασκήσεις.
*Διασυμμαχικές-Διμερείς.

Πηγή: Veteranos.gr


Sportime Extras