ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σε κόκκινο συναγερμό οι Τούρκοι για τις οχιές του Αιγαίου – Αυτό είναι που τους τρομάζει

Οι οχιές του Αιγαίου προκαλούν πανικό στην Άγκυρα - Σε κόκκινο συναγερμό οι Τούρκοι.
Σε κόκκινο συναγερμό οι Τούρκοι για τις οχιές του Αιγαίου - Αυτό είναι που τους τρομάζει

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι, με τις οχιές του Αιγαίου, τα F-16 Viper, να προκαλούν πανικό στην Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρόσφατη αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50, αποτελεί ένα νέο σοκ για την Τουρκία που ψάχνει απεγνωσμένα έστω και επικοινωνιακά απάντηση.

Μάταιος όμως ο κόπος καθώς τα F-16 Viper είναι ικανά να διαλύσουν όλα τους τα σχέδια στο Αιγαίο, κάτι που τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

Σε κόκκινο συναγερμό οι Τούρκοι για τις οχιές του Αιγαίου – Αυτό είναι που τους τρομάζει

Τα δύο πρώτα F-16 Viper αναμένεται να παραδοθούν στη Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας τη Δευτέρα (12/9) το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να δοθεί μια ηχηρή απάντηση προς την τουρκική πλευρά και στην όλο και πιο προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των παρατρεχάμενων του, στη πράξη και επί του πεδίου που θα θυμίσει στους Τούρκους την όχι και τόσο ευχάριστη για αυτούς πραγματικότητα.

Τα αναβαθμισμένα F-16 είναι ικανά να στείλουν το μήνυμα στην Άγκυρα, με τους Έλληνες αεροπόρους να τους δίνουν το παρατσούκλι, οχιές του Αιγαίου.

Το μεγαλύτερο προσόν των F-16 Viper είναι δυνατότητα πλήρους επισκόπησης ενός μεγάλου εναέριου χώρου, κάτι που μπορεί να τα καταστήσει άγρυπνους φρουρούς του Αιγαίου.

Αυτό είναι και το στοιχείο που τρομάζει τους Τούρκους που βλέπουν τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά να αλλάζουν και εκείνοι να μην μπορούν να ακολουθήσουν την Ελλάδα που ισχυροποιείται.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται από το ραντάρ ενεργούς σάρωσης ενώ με αυτό το υπερσύγχρονο σύστημα το F-16 αποκτά επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 100 χλμ. παρέχοντας πληροφορίες εντοπισμού έως και 20 στόχων σε διάφορα ύψη.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, από το ραντάρ του μαχητικού δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε οι στόχοι με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας, δηλαδή με σχεδιασμό Stealth.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ