ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!

Νίκος Κοτζιάς: «Ο Ερντογάν θα κάνει παζάρι και θα πιέσει με προσφυγικά κύματα».
«Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!

Το προσφυγικό για μία ακόμη φορά θα χρησιμοποιήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πιέσει την Ελλάδα και την Ευρώπη προκειμένου να πετύχει αυτά που θέλει, εκτιμά ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (θήτευσε στο υπουργείο από το 2015 έως το 2018 στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα) ήταν καλεσμένος στο κανάλι Action24. και αναφέρθηκε στο γεωπολιτικό σκηνικό στο Αιγαίο ανάμεσα στη χώρα μας και την Τουρκία.

Αφού μίλησε για τους δικούς του χειρισμούς όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια εξήγησε: «Μας δοκιμάζει η Τουρκία κάθε φορά. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην αντιδρά μαζικά και εφόλης της ύλης, όταν κάνει τέτοιους είδους παραβιάσεις η Τουρκία. Η διεκδίκηση δεν είναι πια γκρίζα ζώνη. Η διεκδίκηση είναι οτι ποια είναι δικιά τους. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη από χρήματα, οπότε θα κάνει παζάρι. Και σε αυτό το παζάρι αν δεν το κερδίσει γρήγορα θα πιέσει με νέα κύματα προσφυγικά, μεταναστευτικά», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Επίσης αναφερόμενος στην πιο στρατηγική θέση για την Ελλάδα είπε: «Είναι η βραχονησίδα 6,5 μίλια δεξιά στον χάρτη στη Σαμοθράκη. Κάτω από τον Έβρο. Αυτή και οι Καλόγεροι είναι η πιο στρατηγική θέση».

Δείτε παρακάτω όσα είπε για Ερντογάν και μεταναστευτικό  


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.