ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΣΟΚ από την Αίγυπτο στον Ερντογάν – Τι είπε για Ελλάδα και Κύπρο

Νέο «χαστούκι» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει τουρκικές έρευνες σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα!
Σχεδόν ταυτόχρονα με την απίστευτη καταγγελία πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, και ένα νέο «χτύπημα» έρχεται για τον Τούρκο πρόεδρο.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την απίστευτη καταγγελία πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, και ένα νέο «χτύπημα» έρχεται για τον Τούρκο πρόεδρο.

Όπως τονίζει δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας Al Ahram, η Αίγυπτος έχει απορρίψει τις πρόσφατες τουρκικές προσπάθειες για έρευνες φυσικού αερίου σε περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο που το Κάιρο αναγνωρίζει ως κυπριακά και ελληνικά ύδατα.

Το άρθρο επικαλείται δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ, μετά τη χειραψία του Ερντογάν με τον Φατάχ Αλ Σίσι στο Πάγκοσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όταν ο Τούρκος προέδρος δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ερντογάν: Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας

Φυσικά, το… μενού δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει και τη χώρα μας. Ο ίδιος λοιπόν αφού μόλις δύο μέρες πριν διάβασε πλακάτ που ζητούσε να στείλει «όλους τους ασεβείς στην Ελλάδα», τώρα άφησε αιχμές, λέγοντας «ότι υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να επωφεληθούν από τη ρήξη μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών του Κόλπου σε μια συγκεκριμένη περίοδο, αλλά τα σχέδιά τους απέτυχαν όταν τερματίσαμε αυτή τη ρήξη».

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Ωστόσο, η αιγυπτιακή εφημερίδα, στο δημοσίευμά της, επισημαίνει και τι χωρίζει τις δύο πλευρές, καταδεικνύοντας ότι θα χρειαστoύν πολλές υποχωρήσεις από πλευράς Τουρκίας, ειδικά στη Λιβύη, για να «ξανακτιστούν» οι γέφυρες και να δοθεί τέλος στη «ρήξη» όπως την ονομάζει ο Ερντογάν:

«Πέρυσι, Κάιρο και Άγκυρα διεξήγαν δύο γύρους διερευνητικών συνομιλιών – με επικεφαλής τους αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Τουρκίας – για να επιδιορθώσουν τους δεσμούς που διακόπηκαν λόγω της υποστήριξης της Άγκυρας στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η Αίγυπτος θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους το Κάιρο «έχει απορρίψει προηγούμενες συμφωνίες θαλάσσιας οριοθέτησης που υπογράφηκαν μεταξύ της Άγκυρας και μιας προηγούμενης κυβέρνησης στην Τρίπολη ως παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

«Η Αίγυπτος έχει επίσης απορρίψει τις πρόσφατες τουρκικές προσπάθειες για αναζήτηση φυσικού αερίου σε περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο σε περιοχές που το Κάιρο αναγνωρίζει ως μέρος των κυπριακών και ελληνικών υδάτων», σημειώνεται στο αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Τουρκία: Οι Γάλλοι την εξαφανίζουν από τον χάρτη!

Ελληνοτουρκικά: Νέα απίστευτη πρόκληση Ερντογάν – Διάβασε πλακάτ που ζητούσε να στείλει «όλους τους ασεβείς στην Ελλάδα»!

Δείτε επίσης

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ