ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σοκ για την Τουρκία: «Δεν πετούν τα αεροσκάφη μας – Παραδόθηκαν στους Έλληνες»

Δυσαρέσκεια επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με τους χειρισμούς του Ρετζέν Ταγίπ Ερντογάν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σοκ για την Τουρκία: «Δεν πετούν τα αεροσκάφη μας – Παραδόθηκαν στους Έλληνες»

Σφοδρή κριτική γίνεται στην Τουρκία στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Κυβέρνηση, με αφορμή τον χειρισμό τους στις εξελίξεις με την Ελλάδα.

Τούρκοι αναλυτές, τονίζουν πως η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις θέσεις της και δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει πουθενά αναφορικά με το Αιγαίο.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως τέθηκαν στο… τραπέζι ζητήματα όπως είναι τα χωρικά ύδατα, το θέμα με τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και η ένταση που προκλήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα να αρνείται να τα συζητήσει.


Μάλιστα, τονίζουν πως το γεγονός πως δεν πετούν τα αεροσκάφη τους πλέον στο Αιγαίο, μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της ίδιας της χώρας και η Ελλάδα να το χρησιμοποιήσει στην Ευρώπη.

Κάνουν λόγο ακόμα και για «παράδοση στην Ελλάδα», αφού όπως τονίζει ο Σμήναρχος ε.α, Ίχσαν Σεφα, «δεν μπορεί να γίνει τέτοιου είδους ομαλοποίηση. Η Ελλάδα δεν υποχωρεί πουθενά, ενώ εμείς λέμε ας σταματήσουμε τις πτήσεις. Αυτό θα ωφελήσει την Ελλάδα. Αυτό είναι σχέδιο των ΗΠΑ, που θα αυξήσει την δική της παρουσία και θα μειώσουν τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα».

Δείτε χαρακτηριστικά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκ για την Τουρκία: «Δεν πετούν τα αεροσκάφη μας – Παραδόθηκαν στους Έλληνες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.