ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Καμπάνα» στην Τουρκία – Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι ξεκάθαρο απέναντι στην Τουρκία και έστειλε το μήνυμα του!
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Καμπάνα» στην Τουρκία – Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ!

Το σκληρό του πρόσωπο απέναντι στην Τουρκία δείχνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που μιλάει για τις επαφές της γειτονικής χώρας με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι αν η Τουρκία έχει επαφές με τη Ρωσία προκειμένου να ενισχύσει τον αμυντικό εξοπλισμό της θα έρθουν επιπλέον κυρώσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ήδη έχει αποπεμφθεί από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 και ο λόγος; Φυσικά η απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Όλα αυτά την ώρα που προσπαθεί να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να αγοράσουν νέα μαχητικά, αλλά παράλληλα να ενισχύσουν και να αναβαθμίσουν τα F-16 που κατέχουν.

Σε ερώτηση που έγινε σε εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα, δόθηκε η απάντηση αυτή:

«Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η απόκτηση των S-400 έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό.

Προτρέπουμε την Τουρκία, και όλους τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ, να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων S-400, που προσφέρουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή.

Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, ξεχωριστές και επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.