ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ούτε την Πρωτοχρονιά δεν σεβάστηκε – Απίστευτες προκλήσεις στο Αιγαίο!

Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση στο Αιγαίο παρά την ιδιαιτερότητα των ημερών.
Τουρκία: Ούτε την Πρωτοχρονιά δεν σεβάστηκε – Απίστευτες προκλήσεις στο Αιγαίο!

Τουρκία: Μπορεί ο χρόνος να άλλαξε, ωστόσο η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο παραμένει η ίδια.

Παρά την ιδιαιτερότητα των ημερών και το γιορτινό κλίμα που επικρατεί, στην Τουρκία δεν θέλησαν να σταματήσουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο, κάτι που έγινε για άλλα μία ημέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 2022 αποτέλεσε ρεκόρ των παραβιάσεων από τη γειτονική χώρα όπως παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Open.

Συγκεκριμένα, η χρονιά έκλεισε με 10.958 παραβιάσεις έναντι 2.744 που είχαν καταγραφεί το 2021.

Οι υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά ήταν πέρυσι 48, ενώ το 2022 έκλεισε με 234, ενώ είχαμε και 331 εμπλοκές έναντι 145 το προηγούμενο έτος.

Γίνεται δηλαδή σαφές πως έχουν διπλασιαστεί και φτάνουν στα επίπεδα της ελληνοτουρκικής κρίσης το καλοκαίρι του 2020 που οι δύο στόλοι ήταν αντιμέτωποι στο Αιγαίο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Η αεροπορία έχει έτοιμα πολεμικά αεροσκάφοι έτοιμα για απογείωση σχεδόν από κάθε βάση της χώρας. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το ναυτικό απ’ άκρη σ’ άκρη του Αιγαίου.

Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία και μία λάθος κίνηση που θα γενικεύσει την ένταση δεν είναι πολύ μακριά.


Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.