ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα άκουσε ο Ερντογάν για την επίσκεψη στην Ελλάδα – «Έλεγε θα πάει μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Κριτική για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα - «Έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»
Τα άκουσε ο Ερντογάν για την επίσκεψη στην Ελλάδα – «Έλεγε θα πάει μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Πρώτο θέμα στην Τουρκία αποτελεί όπως είναι λογικό η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ασχολείται με τα όσα έγιναν στην ελληνική πρωτεύουσα και το τι σημαίνουν για την επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Η αντιπολίτευση όμως στη γειτονική χώρα, φαίνεται πως δεν πήρε με το καλύτερο μάτι το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, βάζοντας τον εκ νέου στο στόχαστρο της.

 «Ο Ερντογάν έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, η κριτική προς τον τούρκο πρόεδρο ήταν σκληρή, με τους πολιτικούς του αντιπάλους να χρησιμοποιούν μια έκφραση που ο ίδιος είχε αναφέρει στο παρελθόν σχετικά με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ συνεχίζουν να ασκούν έντονη κριτική αναφορικά με την αλλαγή στη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ο Ερντογάν έλεγε θα πάμε στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα, όπως του είχε απαντήσει ο Μητσοτάκης».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του SOZCU TV, που σχολίασε: «Έτσι συναντήθηκαν. Στην πραγματικότητα η σχέση τους είχε ξεκινήσει με κακό τρόπο. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’, όπως ‘για μένα δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’. Ενώ ο Μητσοτάκης περίπου το 2020 του είχε απαντήσει λέγοντας ‘μην έρθεις νύχτα αλλά να έρθεις την ημέρα’. Και ο Ερντογάν πήγε την ημέρα και χαμογέλασαν ξαφνικά! Μη μου κάνετε απότομες κινήσεις με την κάμερα, εδώ μιλάμε για μαλάκωμα κινήσεων. Λοιπόν συναντήθηκαν μέρα, και αποφάσισαν να συναντιούνται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Αυτό είναι!».

Φυσικά, η πλειοψηφία την μέσων στην Τουρκία χαρακτηρίζουν ιστορικής σημασίας την επίσκεψη, ενώ πανηγυρίζουν για την χαλάρωση της βίζας στους τούρκους πολίτες που θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με πολύ πιο εύκολο τρόπο.

Πηγή: Geostratigika.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα άκουσε ο Ερντογάν για την επίσκεψη στην Ελλάδα – «Έλεγε θα πάει μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.