Θράκη: Τεράστια άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών με άρματα – Mήνυμα στην Τουρκία


Διονύσης Αντωνέλλος

Θράκη: Τεράστια άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών με άρματα – Mήνυμα στην Τουρκία


Θράκη: Ελληνοαμερικανική άσκηση με την συμμετοχή αρμάτων μεταξύ 14 και 18 Σεπτεμβρίου.

Όλο και πιο κοντά έρχονται οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, με φόντο και την πολιτική Ερντογάν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ενώ οι Αμερικανοί εξετάζουν ακόμα και την μεταφορά της βάσης της Ιντσιρλίκ στην Σούδα.

Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα οργανώσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση στην Θράκη, με την συμμετοχή αρμάτων Abrams και Leopard.

Νωρίτερα οι Τούρκοι, βρήκαν ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι τους, ζητώντας από τον Μάικ Πομπέο, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο, μία σύντομη επικοινωνία με τον πρόεδρο των Κατεχόμενων Μουσταφά Ακιντζί. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο εκπρόσωπος της Προεδρίας των Κατεχόμενων πήρε τηλέφωνο την πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ.

Η Τζούντιθ Γκάσπερ τηλεφώνησε στον πρόεδρο Ακιντζί και του είπε πως με τον Μάικ Πομπέο «δεν μπορεί να συναντηθεί γιατί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έχει ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή του». Μάλιστα όπως του είπε «δεν μπορεί να τον πάρει ούτε τηλέφωνο», ακριβώς για τον ίδιο λόγο, λόγω έλλειψης χρόνου.

Οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον λόγο που επικαλέστηκε το Μάικ Πομπέο «αστείο» και μιλάνε για ξεκάθαρη στήριξη των Αμερικανών στους Ελληνοκύπριους.

Να θυμίσουμε ότι ΣΟΚ και Δέος προκάλεσε την Πέμπτη 27 Αυγούστου στους Τούρκους η ελληνική άσκηση στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Έβρου.

Στην άσκηση, εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων και συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ

Η επιθετικές επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.


Sportime Extras