ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το κόλπο της Τουρκίας να στέλνει κρυφά μετανάστες στην Ελλάδα – Αυτό κάνουν στη Ρόδο

Τα κυκλώματα της Τουρκίας χρησιμοποιούν ακριβά τουριστικά σκάφη, στέλνοντας καθημερινά μετανάστες στο νησί
Το κόλπο της Τουρκίας να στέλνει κρυφά μετανάστες στην Ελλάδα – Αυτό κάνουν στη Ρόδο

Στο επίκεντρο της νέας τακτικής των κυκλωμάτων διακινητών της Τουρκίας φαίνεται πως βρίσκεται η Ρόδος, όπου οι ροές των μεταναστών έχουν καταγράψει μεγάλη άνοδο από τις αρχές του καλοκαιριού.

Ειδικά από τα μέσα Ιουλίου, οι αφίξεις των μεταναστών στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι καθημερινές.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, από τις 9 Αυγούστου μέχρι και τις 13 του ίδιου μήνα, συνολικά 102 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Ρόδο, με έξι ξεχωριστά σκάφη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που φτάνουν στη Ρόδο είναι Σύροι με οικονομική άνεση.

Μάλιστα, θεωρείται ότι πρόκειται για Σύρους που το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατοικούσαν στις περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας, οι οποίες επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου.

Τρόποι

Ο τρόπος με τον οποίο οι μετανάστες που φτάνουν στη Ρόδο προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι μέσω των αεροδρομίων των νησιών.

Χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο και αγοράζουν εισιτήρια για τη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη.
Επιπλέον, μέσω των πλοίων της γραμμής, μεταβαίνουν και σε άλλα ελληνικά νησιά, τα οποία έχουν πολλές αεροπορικές συνδέσεις με χώρες της Ε.Ε.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αρχές συνέλαβαν συνολικά 39 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Όλοι τους ήταν Σύροι και θεωρείται ότι μπήακν στη χώρα μας από τη Ρόδο.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.