Δεν έχει τέλος η αστειότητα των Τούρκων οι οποίοι ακολουθώντας κατά γράμμα τις… παρανοϊκές θέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακάλυψαν πρόκληση ακόμη και την 28η Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι «πόνεσαν» από την τεράστια Ελληνική σημαία που υψώθηκε στο Ελληνικό Καστελόριζο η οπ0ία σκοπό είχε να τιμηθεί η σπουδαία επέτειος του «ΟΧΙ» στον πόλεμο του ’40.

Τόσο ο Δήμαρχος του Κας (βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο) όσο και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah ενοχλήθηκαν αντικρίζοντας την Γαλανόλευκη να κυματίζει απέναντί τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μανωλίδης: Βάλαμε μάσκα μέχρι και στο φόρο τιμής των ηρώων που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι!

Ο Μουτλού Ουλουτάς-δημαρχος του Κας, δήλωσε πως η ανάρτηση της γιγάντιας ελληνικής σημαίας στο λιμάνι του Καστελόριζου, κατά την προηγούμενη της 97ης επετείου της Γιορτής της Δημοκρατίας, είχε ως σκοπό την πρόκληση.

Όπως είπε η Τουρκία ακολουθεί την οδό της λογικής. Ο δήμαρχος Ουλουτας είπε πως θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με την 97η επέτειο. Ο Ουλουτάς ανέφερε πως στο όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, σήμερα και αύριο θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία και είπε:

«Επίσης στα πλαίσια των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου. Εμείς πάντοτε υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και το δίκαιο. Πρέπει να τους ρωτήσει κάποιος γιατί το έκαναν αυτό. Επίσης όπως έγινε και στην Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου, θα γιορτάσουμε και την Γιορτή της Δημοκρατίας με 70 σκάφη και τούρκικες σημαίες», κατέληξε ο Ουλουτάς που με όσα λέει λογικά ένα… παράσημο από τον Ερντογάν θα το λάβει.

Η τουρκική παράνοια δεν σταμάτησε όμως εδώ. Η φιλο-Ερντογανικη εφημερίδα Sabah κατηγόρησε και αυτή με τη σειρά της την Ελλάδα για «πρόκληση» επειδή υψώθηκε η τεράστια ελληνική σημαία.

«Η Ελλάδα προχώρησε σε μια μεγάλη πρόκληση λίγες ώρες πριν από την Ημέρα της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου στην Τουρκία» γράφει σε ενα παρανοϊκό σχόλιο η Sabah και προσθέτει: «Στο Καστελοριζο υψώθηκε μια ελληνική σημαία για να τη βλέπουν από την Τουρκία»!

Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι «…η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε στο Λιμανάκι ,το πλησιέστερο προς την τουρκική ακτή τμήμα του νησιού , για να είναι ορατή με γυμνό μάτι πριν από τους εορτασμούς της 97ης επετείου της Ημέρας της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει άραγε να ρωτάμε τον (κάθε) Ερντογάν για το αν και πότε θα μπορούμε να αναρτούμε την γαλανόλευκη σε κάθε γωνία της πατρίδας μας;