×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Toυρκία: Ανίκητα τα ελληνικά Leopard 2 A6 HEL αν περάσουν τον Έβρο – Πάνε Πόλη


Διονύσης Αντωνέλλος

Toυρκία: Ανίκητα τα ελληνικά Leopard 2 A6 HEL αν περάσουν τον Έβρο – Πάνε Πόλη


Toυρκία: Με δέος αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι ειδικοί τα ελληνικά άρματα Leopard 2 A6 HEL – Κατά πολλούς πρόκειται για τα καλύτερα άρματα μάχης του κόσμου.

Σύμφωνα με το τουρκικό savunmasanayist.com η ραχοκοκαλιά της ελληνικής δύναμης τεθωρακισμένων αποτελείται από 170 Leopard 2A6 HEL, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2003 και κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2009.

Επιπλέον, οι Τούρκοι αναφέρονται στα 183 Leopard 2A4, τα 501 Leopard 1A5, τα 312 M60A3, τα 357 M60A1 και τα 400 M48A5 MOLF που επίσης εξυπηρετούν τις ελληνικές δυνάμεις εδάφους.

Οι Τούρκοι ειδικοί ενώ διαπιστώνουν ότι σε επίπεδο τεθωρακισμένων, σε γενικές γραμμές, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, την διαφορά κάνουν μεταξύ των δύο στρατών, όπως υποστηρίζουν, τα Leopard 2A6 HELL.

Σύμφωνα με τους Τούρκους τα ελληνικά Leopard 2A6 HEL είναι ανώτερα από τα γερμανικά 2A6s λόγω της υψηλής παθητικής τους προστασίας.

Τουρκία: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι που βρήκαν πως να διαλύσουν τους ελληνικούς S-300

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ, ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο, πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως (στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV, αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης). Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βαλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως αν ξεφύγει από τις τουρκικές γραμμές (σ.σ. αναφέρονται στην ικανότητά του να διασπά τις εχθρικές γραμμές) το Leopard 2A6 HELL δεν θα μπορεί να σταματηθεί στην Ανατολική Θράκη (σ.σ. καρφί Πόλη).

Ελληνοτουρκικά: Θα τους πάρουν «Scalp» αν… ξεχυθούν 18 Mirage 2000 με «AM39 EXOCET» στο Αιγαίο κατά του Τουρκικού Στόλου!

Τα Leopard 2 έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Βοσνίας, στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα στο Αφγανιστάν, τα Leopard ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χωρίς όμως σημαντικές φθορές ή απώλειες. Μετά από επίθεση των Ταλιμπάν σε καναδικό Leopard 2A6M, ένας Καναδός αξιωματικός, δήλωσε ότι «εάν η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο όχημα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα υπήρχαν επιζώντες».

Toυρκία: Γι αυτό είναι σκασμένοι οι Τούρκοι – Δεν βλέπουν οι S-400 τα Rafale

Ιδιαίτερη αναφόρά γίνεται επίσης στα προγράμματα αναβάθμισης των ελληνικών και κυπριακών τεθωρακισμένων που «τρέχουν».

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras