ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toυρκία: Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών – Πετάνε στο λεπτό

Έτοιμα και οπλισμένα τα mini - drone καμικάζι των δύο κιλών Alpagu, που αναπτύχθηκαν από την τουρκική Defense Technologies.
Toυρκία: Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών – Πετάνε στο λεπτό

Toυρκία: Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών Alpagu, που αναπτύχθηκαν από την τουρκική Defense Technologies Engineering and Trade (STM).

Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντέμιρ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαν λόγο για «ένα άμεσο χτύπημα από το Alpagu με ελαφρύ και μεγάλο αντίκτυπο».

Σύμφωνα με τους Τούρκους το Fixed Wing Intelligent Striker UAV, το οποίο μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά μέρα και νύχτα ενώ η δοκιμή του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Γενικός Διευθυντής του STM Οζγκούρ Γκιουλεργιούζ, έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «μέρα υπερηφάνειας για εμάς», σημειώνει το τουρκικό defenceandtechnology.com.

Το Alpagu χρειαζεται μόνο έναν χειριστή για να επιχειρήσει.

Το τουρκικό drone καμικάζι έχει επιχειρησιακό εύρος έως τα 10 χλμ, διάρκεια αποστολής 10 λεπτά, μπορεί να πετάξει στα 400 πόδια με ταχύτητα πλεύσης τους 50 κόμβους και μέγιστη ταχύτητα τους 65 κόμβους.

Έχει βάρος μόλις 2 κιλα και επιχειρησιακά έτοιμο (σ.σ. στον αέρα) είναι σε μόλις ένα λεπτό.

Το Alpagu έχει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας εικόνας, ενώ σχεδιάζεται και μία μεγαλύτερη έκδοση του Alpagu, βάρους 10 κιλών.

Το drone θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί σε πλατφόρμες UAV και να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς τύπους αποστολών.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Φέρνουν τα πάνω κάτω οι Αμερικανοί με δυο Ticonderoga;

Φρεγάτες: Τα θέλουν όλα οι Αμερικανοί – Νέα πλοία, ενδιάμεσης λύσης και ναυπηγεία

Toυρκία: Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών – Πετάνε στο λεπτό

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>