Τουρκία: Ανταγωνιστική απέναντι στην βάση του Ακσάζ στην Μαρμαρίδα θέλει να γίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Τούρκους. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriet, η Αθήνα σχεδιάζει να επεκτείνει τη ναυτική βάση στο νησί της Κρήτης ώστε να είναι εξίσου ισχυρή με τη ναυτική βάση στην Μαρμαρίδα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία δεύτερου ενισχυμένου...

Τουρκία: Ανταγωνιστική απέναντι στην βάση του Ακσάζ στην Μαρμαρίδα θέλει να γίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Τούρκους.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriet, η Αθήνα σχεδιάζει να επεκτείνει τη ναυτική βάση στο νησί της Κρήτης ώστε να είναι εξίσου ισχυρή με τη ναυτική βάση στην Μαρμαρίδα.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία δεύτερου ενισχυμένου ναυστάθμου στη Σούδα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της κύρωσης δύο συμφωνιών μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ, το θέμα του ναύσταθμου στη Σούδα ήταν αντικείμενο και των συζητήσεων που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος – ΗΠΑ, Νίκος Δένδιας και ο Μάικ Πομπέο.

«Αυτός είναι ένας ειλημμένος στόχος της κυβέρνησης. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας, και γιατί το επιβάλλουν οι συγκυρίες, και γιατί πρέπει η χώρα μας να έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση και ενίσχυση του Ναυστάθμου στη Κρήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Toυρκία: