×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Toυρκία: Μόνη μας ελπίδα απέναντι στα F-35 και τα Rafale το TF-X 5ης γενιάς


Διονύσης Αντωνέλλος

Toυρκία: Μόνη μας ελπίδα απέναντι στα F-35 και τα Rafale το TF-X  5ης γενιάς


Τουρκία: Απόφαση το παίρνουν οι Τούρκοι πως μέχρι το 2030 κουμάντο στον ουρανό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου θα κάνουν τα ελληνικά Rafale και τα F-35 που θα πάρει η Αθήνα.

Σύμφωνα με την yaniakit.com.tr, η Τουρκία οφείλει να συγκεντρώσει όλες της τις προσπάθειες στην ολοκλήρωση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, TF-X, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ελληνική υπεροχή στον αέρα.

Toύρκοι: Μεγάλο λάθος που πήραμε τους S-400 – Οι ΗΠΑ κάνουν αστακό την Ελλάδα

Έως το 2030 που το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα μπει σε πλήρη επιχειρησιακή διαδικασία καθώς και διαδικασία παραγωγής η Τουρκία, σύμφωνα με τους Τούρκους, το μόνο «όπλο» που θα έχει απέναντι στην Ελλάδα θα είναι οι ρωσικοί S-400.

To τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς, σχεδιάζεται να έχει άνοιγμα φτερών 14 μέτρων και μήκος 21 μέτρων, θα φτάσει σε ταχύτητα 2.200 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία βρίσκεται σε επαφές με τη Ρωσία και την Κίνα για την απόκτηση ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς, που θα της δώσει τον απαραίτητο χρόνο να αναπτύξει το δικό της μαχητικό.

Η Άγκυρα έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F16 και F4 της ώστε να τα προμηθεύσει με τουρκικούς πυραύλους και νέας τεχνολογίας ραντάρ.

F-35: 400.000 δολάρια κάνει μόνο το κράνος που θα φοράνε οι πιλότοι

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το αεροπλάνο 5ης γενιάς TF-X αναμένεται να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα καλύτερα αεροπλάνα της Ευρώπης και να εντάξει την Τουρκία μεταξύ των χωρών με την υποδομή και την τεχνολογία για την παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς, μαζί με τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα.

Το TF-X θα διαθέτει διπλούς κινητήρες και θα έχει δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras