ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Toυρκία: Τρέμει το επιθετικό ραντάρ SPECTRA των Rafale – Μπερδεύει τον αντίπαλο

Toυρκία: Τρέμει το επιθετικό ραντάρ SPECTRA των Rafale η Άγκυρα αφού το γαλλικό ραντάρ που φέρουν τα Rafal είναι το μόνο επιθετικό και μπερδεύει τον αντίπαλο. Το SPECTRA είναι μία αμυντική σουίτα που έχει αναπτυχθεί από την Thales σε συνεργασία με την MBDA. Λειτουργεί με ηλεκτρομαγνητικά συστήματα, λέιζερ και υπέρυθρη ακτινοβολία, χρησιμοποιώντας έξυπνη τεχνολογία για...
Toυρκία: Τρέμει το επιθετικό ραντάρ SPECTRA των Rafale – Μπερδεύει τον αντίπαλο

Toυρκία: Τρέμει το επιθετικό ραντάρ SPECTRA των Rafale η Άγκυρα αφού το γαλλικό ραντάρ που φέρουν τα Rafal είναι το μόνο επιθετικό και μπερδεύει τον αντίπαλο.

Το SPECTRA είναι μία αμυντική σουίτα που έχει αναπτυχθεί από την Thales σε συνεργασία με την MBDA. Λειτουργεί με ηλεκτρομαγνητικά συστήματα, λέιζερ και υπέρυθρη ακτινοβολία, χρησιμοποιώντας έξυπνη τεχνολογία για την συγχώνευση δεδομένων από πολυφασματικούς αισθητήρες.

Το SPECTRA επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνει από τις τρεις σουίτες αισθητήρων που διαθέτει και ενεργοποιεί τα σχετικά αντίμετρα, με βάση τα δεδομένα μίας ενσωματωμένης «βιβλιοθήκης απειλών».

Επιβεβαίωση Sportime: Προκαλεί η Ελλάδα αν πάρει ισραηλινά drone λέει η Τουρκία

Εκτός από την προστασία των Rafale, το SPECTRA συγκρίνει τις απειλές που αντιλαμβάνεται και ενημερώσει με νέες πληροφορίες την βιβλιοθήκη απειλών που διαθέτει.

Μάλιστα τα δεδομένα του SPECTRA μπορούν να μεταφερθούν μετά την επιστροφή του αεροσκάφους στη βάση σε υπολογιστές, για πιο λεπτομερή ανάλυση στο επίγειο κέντρο υποστήριξης.

Με αυτόν τον τρόπο οι βασικές βιβλιοθήκες απειλών που διαθέτουν τα Rafale μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς και να χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα δεδομένα σε επόμενες αποστολές.

Ελληνικά υποβρύχια: Λύσσαξαν οι Τούρκοι να τα βρουν – Στη Ρόδο το ΑΤR 72 μόλις το πήραν

Όμως το βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτήθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ