ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»

Οι Τούρκοι αγόρασαν την μέχρι πρότινος ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»!
Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»

Οι Τούρκοι αγόρασαν την μέχρι πρότινος ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»!

Οι Τούρκοι και πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εταιρεία Dardanel αγόρασε και τυπικά την (πρώην πλέον) ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων θαλασσινών «Καλλιμάνης», σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση.

Σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από την Τουρκία, Dardanel. Η εταιρεία, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, συμφώνησε με τις τράπεζες να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ για δάνεια 62,3 εκατ. ευρώ που έχει η ελληνική εταιρεία.

Οι πιστωτές αυτοί όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της Dardanel για να τους θυμόμαστε ήταν οι εξής : NBG, Alpha Bank, Cairo No.3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Piraeus Bank και ABC Factors.

H Dardanel είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την είσοδο στις αγορές στην Ελλάδα και την εταιρεία Καλλιμάνης πριν από μια διετία, ενώ για την ελληνική εταιρεία φέρεται να είχαν ενδιαφερθεί και άλλοι επενδυτές όπως το fund του Νίκου Καραμούζη, η Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου, κ.ά.

Η Καλλιμάνης, μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1956 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της το 2016, είχε εμφανίσει πωλήσεις 31,9 εκατ. ευρώ και ζημιές 4,149 εκατ. ευρώ.

Η τουρκική Dardanel ιδρύθηκε το 1984 από τον Niyazi Önen.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησε ο πόλεμος των υποβρυχίων στο Αιγαίο

Ξάνθη: Εμπλοκή σε σκάνδαλο 200 εκατ. δολαρίων για τον Μπιλ Πάπας σύμφωνα με τους Αυστραλούς!

Χρυσή Αυγή – Παππάς: Αυτή είναι η Ελληνοουκρανή που τον έκρυβε επί εννέα μήνες (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.