ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο έως το 2035

Τούρκοι: Δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε - Η αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο θα περάσει στην Ελλάδα με τα Rafale, υποστηρίζει δημοσιογράφος.
Τούρκοι: Δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο έως το 2035

Τούρκοι: Δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε – Η αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο θα περάσει στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Μπαρσίν Γινάντς.

Σύμφωνα με την Γινάντς, η επιμονή της Άγκυρας για τους ρωσικούς S-400 θα οδηγήσει σε νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας η οποία υπάρχει κίνδυνος να απολέσει το Αιγαίο.

«Σε απάντηση στην απειλή κυρώσεων, λέγεται ότι “χτίζουμε το δικό μας αεροπλάνο”. Ωστόσο, το καλύτερο σενάριο για το National Combat Aircraft (MMU) είναι να εισέλθει σε μαζική παραγωγή και να φτάσει το απόθεμά του σε μεγάλους αριθμούς το 2035, ενώ δεν υπάρχει ακόμη αεροπλάνο», υποστηρίζει η Τουρκάλα δημοσιογράφος της Hurriyet.

Η Τουρκία, λόγω του γηράσκοντος στόλου των F-16 της, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το αμερικανικό εμπάργκο με εκσυγχρονισμό των μαχητικών της, πράγμα που ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Γιανίντς, αν συνεχιστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, τουρκικοί υπολογισμοί θέλουν την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο να περνάει στην Ελλάδα από το 2025 έως το 2035 .

Με τα 18 αεροσκάφη Rafale αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, οι Έλληνες θα μπορούν να κλειδώνουν τα τουρκικά F-16 από πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια.

«Με άλλα λόγια, ενώ λέμε ότι πάμε στο διάστημα, δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο», καταλήγει η Γιανίντς.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι συνομιλίες του ελληνικού υπουργείο Εθνικής Άμυνας Αθηνών με την ισραηλινή Rafael για τον εσκσυγρονισμό των ελληνικών ελικοπτέρων Apache.

Πληροφορίες από το Ισραήλ θέλουν τους ισραηλινούς να εφοδιάζουν τα ελληνικά Apache με πυραύλους NLOS μεγάλης εμβέλειας.

To πυραυλικό σύστημα έχει εμβέλεια 32 χιλιομέτρων και μπορεί αν εκτοξευτεί από φορητούς φορείς σε οχήματα, από ελικόπτερα Apache ή ακόμη και από κάθε είδους όχημα, με μικρή διαμόρφωση.

Ήδη οι Iσραηλινοί προσφέρουν συμπαραγωγή του συστήματος στην Πολωνία κι εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας και με την Ελλάδα.

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime αναφορικά και με τις ισραηλινές υπερηχητικές ρουκέτες τις οποίες αγοράζει η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Μην ξεγράφετε τις γερμανικές MEKO 200HN – Νέα γερμανική πρόταση

Ελληνοτουρκικά: Το άκρως απόρρητο σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών S-400

Toύρκοι: Δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο έως το 2035

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.