ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι διακινητές πίσω απο το Καραβάνι του Φωτός που απειλεί να πνίξει με μετανάστες την Ελλάδα

To Καραβάνι του Φωτός που «ενορχηστρώνεται» από την Τουρκία, προσπαθεί να «σπρώξει» παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Τούρκοι διακινητές πίσω απο το Καραβάνι του Φωτός που απειλεί να πνίξει με μετανάστες την Ελλάδα

Καραβάνι του Φωτός: Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά πλέον επιβεβαιώνεται περίτρανα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και οι επιτελείς του φέρονται να έχουν άμεση σύνδεση με τους Τούρκους διακινητές που σχεδόν καθημερινά προσπαθούν να «φορτώσουν» με παράνομους μετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει καταφύγει σε έναν ανήθικο υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας, βάσει του οποίου προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως θύμα και την Ελλάδα ως θύτη στα μάτια των ξένων χωρών.

Ένα από τα «όπλα» του σε αυτόν τον άτυπο πόλεμο είναι οι μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και τους οποίους ο Ερντογάν χρησιμοποιεί με απάνθρωπο τρόπο.

Οπως αποδεικνύεται η Άγκυρα έχει άμεση σχέση με τους διάφορους διακινητές τους οποίους «σιγοντάρει» και γενικότερα βοηθάει προκειμένου να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το περιβόητο «Καραβάνι του Φωτός» το οποίο αποτελείται από οκτώ Τούρκους διακινητές και το οποίο είναι ενεργό από το 2015.


Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το «Καραβάνι του φωτός» απειλεί την χώρα μας με γεγονότα του Μαρτίου του 2020 όταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, προσπάθησαν να εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια από τα σύνορα του Έβρου.

Η ομάδα αυτή των οκτώ Τούρκων τους οποίος ο Ερντογάν φέρεται να διευκολύνει κάνοντας τα «στραβά μάτια», είναι ενεργή από το 2015 όταν περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες είχαν περάσει τα ελληνικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα το 2015!

Διατηρώντας ισχυρές σχέσεις με τις κρατικές Αρχές της Τουρκίας κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να απελευθερώσουν και να διευκολύνουν τις ροές προς την Ελλάδα, όταν ο Ερντογάν τους δώσει την σχετική εντολή. Δηλαδή αναλόγως των αναγκών της τουρκικής πολιτικής, όποτε ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οταν φυσικά η Τουρκία θέλει να δείξει οτι συνεργάζεται με τις χώρες της Δύσης τότε οι ροές ως… δια μαγείας σταματούν, αφού οι οκτώ Τούρκοι διακινητές λαμβάνουν την ανάλογη εντολή από την Άγκυρα.

Τα οκτώ αυτά άτομα αυτοαποκαλούνται «Krupp Brothers» ένα όνομα που παραπέμπει σε ιστορική επιχειρηματική οικογένεια της Γερμανίας.

Η δράση αυτή μάλιστα αποτυπώνεται στο διαδίκτυο καθώς το «Καραβάνι του φωτός» ανοίγει και κατεβάζει διάφορες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα. Μέσα από αυτές παρέχουν όλες τις πληροφορίες (χάρτες, περάσματα κτλ) στους παράνομους μετανάστες προκειμένου να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Η τακτική τους είναι ύπουλη, καθώς ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο με μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων από τρίτες χώρες, οι οποίοι έχουν περάσει ήδη στην ελληνική επικράτεια με σκοπό να διαφημίσουν τη δράση τους και έτσι να δελεάσουν και άλλα άτομα ώστε να το επιχειρήσουν κι αυτοί.


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι διακινητές πίσω απο το Καραβάνι του Φωτός που απειλεί να πνίξει με μετανάστες την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.