Τούρκοι: Έχουν τρελαθεί με τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε τι κάνουν


Διονύσης Αντωνέλλος

Τούρκοι: Έχουν τρελαθεί με τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε τι κάνουν


Τούρκοι: Έχουν τρελαθεί με τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη και έχουν εξαπολύσει τα Bayraktar τους για να κατοπτεύουν την περιοχή.

Να θυμίσουμε πως η τουρκική ανησυχία είναι έντονη, αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Η αμερικανική διοίκηση στη χώρα τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω την στρατιωτική βάση 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να συσσωρεύσει εκατοντάδες στρατιωτικά ελικόπτερα και 1800 στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης υπό την κάλυψη της άσκησης.

Αναφέρθηκε ότι 145 ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Apaches του αμερικανικού στρατού, θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση που ονομάζεται «Defender Europe 2021» για την κοινή άσκηση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στη Δυτική Θράκη.

Η Ελλάδα βλέπει 15 χλμ μέσα στην Τουρκία στον Έβρο με τα νέα συστήματα παρακολούθησης που εγκαταστάθηκαν.

Οι έντεκα κάμερες με ραντάρ που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μεταξύ του Σοφικού της Ορεστιάδας και του Δέλτα του ποταμού Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, δίνουν στην Ελλάδα την δυνατότητα να παρακολουθεί βαθιά μέσα στο έδαφος της Τουρκίας, έως και 11 χλμ, γράφει το greekcitytimes.com.

Οι κάμερες που θα ανιχνεύουν κάθε κίνηση, θα συνδέονται με έξι επιχειρησιακά κέντρα, με το όλο έργο, αξίας 1,49 εκατ. ευρώ να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Στρατιωτική άσκηση η δήθεν παρενόχληση του Τσεσμέ

Τούρκοι: Έχουν τρελαθεί με τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε τι κάνουν

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news